Belediye bir ödüle daha layık görüldü

Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen "Kültürel Mirası Koruma ve Özendirme Yarışması" sonuçlandı. Antalya'da yapılan YAPEX Fuarı'nda düzenlenen ödül töreninde, Süleym

GÜNDEM 18.11.2018 15:35:00 0
Belediye bir ödüle daha layık görüldü

Süleymanpaşa Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Kültürel Mirası Koruma ve Özendirme Yarışması’nda Kumbağ Sanat Galerisi projesi ve Ertuğrul Mahallesi’nde yapılan rölöve, restitüsyon ve restorasyon çalışmalarından ötürü Uygulama dalında bir kez daha ödüle layık görüldü. 15 Kasım 2018 tarihinde Antalya’da yapılan YAPEX Fuarı’nda düzenlenen ödül törenine Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Belediye Başkan Yardımcısı Berkay Çakır katıldı. Eşkinat, ödülü Süleymanpaşa halkı adına teslim alarak Türkiye’de kentlerin tarihi ve kültürel dokularının korunmasını ve geliştirilmesini amaçlayan Tarihi Kentler Birliği yönetimine teşekkür etti.

 

ÇALIŞMALARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK

 

Süleymanpaşa'nın, Traklar’dan günümüze kesintisiz bir yerleşim yeri olarak muazzam bir tarihi mirasa sahip olduğunu dile getiren Eşkinat "Biz belediye olarak bu mirasa hakkıyla sahip çıkmak ve onu en sağlıklı şekilde geleceğe taşımak için projeler geliştiriyoruz. Bu projelerimiz arasında tarihi Tekirdağ evlerinin rölöve, restitüsyon ve restorasyonlarının yapılarak şehrimize müze, sanat galerisi ya da hizmet binası olarak kazandırılması da var. Nitekim Kumbağ Mahallesi’nde bulunan ve kaderine terk edilmiş durumdaki tarihi şaraphaneyi şehrimize bir sanat galerisi olarak kazandırdık. Aynı şekilde, Ertuğrul Mahallesi’nde yer alan Müzik Teknolojileri Müzesi, Ressam İbrahim Balaban Müzesi ve Eski Tekirdağ Fotoğrafları Müzesi de yine tarihi binalarımız restore edilerek hizmete sunuldu. Bu çalışmalarımız da Tarihi Kentler Birliği tarafından Uygulama dalında ödüle layık görüldü. Projelerimizin konunun uzmanları tarafından takdir edilerek ödüle layık görülmesi bizi son derece gururlandırdı. Ödülümü Süleymanpaşa halkı adına teslim aldım. Kimlikli ve tarihine sahip çıkan bir Süleymanpaşa yaratma çalışmalarımız önümüzdeki dönemde artarak devam edecek" dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE