"Sanayi, çevre ile barışık olmalı"

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ'da görev yapan basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, fetö ile mücadelenin devam edeceğini belirti

GÜNDEM 16.11.2018 18:08:00 0

Tekirdağ’da görev yapan basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, yerel basının önemine dikkat çekerek “Sizler vatandaşlarımız ile kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları arasında köprü görevi görüyor, vatandaşın içinde olan bir takım hadiseleri duyuruyorusunuz. Bu anlamda sizlere teşekkür ediyoruz. Bizlerin gözü kulağısınız” dedi.

 

BAŞARILAR DİLEDİ

 

Gazetecilere görevlerinde başarılar dileyen Vali Yıldırım “Burada hem kahvaltı yapalım, hem tanışalım, hem de sizlerin soruları varsa onları cevaplamaya gayret edelim istedik. Burada daire amirlerimiz de var” dedi.

 

“AYRI AYRI GÖRMEK LAZIM”

 

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Yıldırım daha önce görev yaptığı Muş ile Tekirdağ’ı karşılaştırması istenince “Ben şehirleri karşılaştırmasını sevmiyorum. Her şey kendi içerisinde, kendi dinamikleriyle güzeldir. Onun için Muş’umuz ayrı güzel, daha önce görev yapmış olduğum Afyon ayrı güzel. İstanbul’a gitsek orası başka güzel, Diyarbakır’a gitsek çok daha güzel. Bunları birbiriyle karşılaştırmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Muş’un çok büyük ovaları vardı, burada da çok büyük bir sanayi var. İkisinin de potansiyeli aslına bakarsanız farklı sektörler. Bir tarafta tarım ve hayvancılığın bol olduğu bir yer, bir tarafta sanayinin bol olduğu yer. Her ikisi de bu vatana millete hizmet emmeye, yeni istihdam imkanları oluşturmaya çalışıyor. Onun için ikisinin de dinamikleri farklı. Ayrı ayrı görmek lazım. Muş’un güzelliklerini ayrı görmek lazım, Tekirdağ’ın güzelliklerini ayrı görmek lazım” dedi.

 

“FETÖ İLE MÜCADELEMİZ SONUNA KADAR SÜRECEK”

 

“Fetö ile mücadele noktasında özel bir programınız olacak mı?” sorusuna da cevap veren Yıldırım “Fetö’nün 15 temmuz’dan sonra gördüğümüz yüzü şudur ki, bütün illerimizde hatta bütün sektörlerde üretim yapan parayla uğraşan bütün sektörlerde ciddi anlamda yayılmaya gayret etmişler. Bununla ilgili olarak da, bundan önce görev yapmış olduğumuz illerdeki mücadelemiz nasılsa burada da aynısını devam ettireceğiz. Burada hem emniyetimiz hem jandarmamız hem de başsavcılığımız gereken bütün incelemeleri yapmışlar, yapmaya da devam ediyorlar. Kripto dediğimiz bir takım insanların da mutlaka bulunup ortaya çıkartılması için de bütün gayretlerini sarf ediyorlar. Biz de el ele vererek hem tecrübelerimizden faydalanmak hem de bilgilerimizden faydalanmak suretiyle fetö ile de mücadele ediyoruz, diğer terör örgütleriyle de mücadele ediyoruz. Bu konuda kimsenin en ufak bir tereddüdü olmasın. İnşallah bu terör örgütünden devletimizi temizleyip vatanımıza milletimize en güzel hizmetleri yapacak insanları görev başına getirmek suretiyle de mücadelemizi devam ettireceğiz.  Vatana millete düşman olan, onun bekası aleyhine gayret eden insanların hepsi ile mücadelemiz sonuna kadar sürecek” dedi.

 

“HEDEFİMİZ TAM GÜN EĞİTİME GEÇEBİLMEK”

 

Kamu yatırımları ile ilgili de konuşan Vali Aziz Yıldırım “Kamu yatırımlarından burası da hak ettiği yatırımı almış. Daha mı fazla olmalı? Evet daha fazla olabilir. Fakat bunlar bakanlıklarımızın bütçeleri, genel bütçemiz ve kaynaklar alakalı konular. Önceden sadece asfalt istenirken şimdi hepimiz standartları yükselttik. İstiyoruz ki bölünmüş yol olsun, her tafata yamasız asfalt olsun. Tabi ki bunlar da olacak. Ama biraz sabırlı olmak, biraz da belki bunları sıraya bağlamak gerekecek. Yatırımlar devam edecek.  Eğitim alanında yapılmakta olan ve yapılması için projelendirilmiş okullarımız var. Milli Eğitim Bakanlığımızın bir politikası var. Bütün okullar tekli eğitime geçecekler. Sınıf mevcudu da 30’un altında olacak. Bu standardı yakalayabilmek için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Pekçok yerde bunu yakaladık. Ama bazı okullarımız kalabalık. Çünkü o okulların bulunduğu yerde yeni arsa üretememişiz, yeni okul yapamamışız. Veya o okulun başarısının çok olduğu düşüncesiyle veliler çocuklarını illa o okula vermek istiyorlar. Hedefimiz 30 öğrencinin altında olan sınıflar oluşturmak ve sabahçı-öğlenci eğitim şekline son verip tam gün eğitime geçebilmek” dedi.

 

“İSTİHDAM ÖNEMLİ İNSANLAR DA ÇOK ÖNEMLİ”

 

Çevre ile ilgili de konuşan Vali Yıldırım “Bu kadar sanayileşirken çevreyle barışık bir sanayi kurabilirdik. Bunu şimdi yapmaya çalışıyoruz, birkaç yıldan beri yapmaya çalışıyoruz. Ve bunu da inşallah hep birlikte başaracağız. Bununla ilgili gerek çevre Bakanlığımız, gerek Tarım ve Orman Bakanlığımız ve gerekse Devlet Su  İşleri Genel Müdürlüğümüz çok ciddi projeler üretiyoe ve bu projeleri de uygulamaya koymuşlar. İnşallah projelerin sonucunu aldıktan sonra da bunların çevremize olan olumlu katkısını da hep birlikte takip edebileceğiz. Önemli olan budur. Toprağımızı, havamızı, suyumuzu çok iyi bir şekilde korumamız lazım. İstihdam, üretim, ekonomiye katkı önemli ama bununla birlikte yaşadığımız çevredeki insanlar da çok önemli” dedi.

 

“BALIK YAŞAYAN BİR NEHİR HALİNE GELECEK”

 

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak ise “İlimizde bu çevre kirliliğinin önlenmesi için sanayileşmeden dolayı kaynaklanan kirliliğin önüne geçmek için Tarım ve Orman Bakanlığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sanayi Bakanlığı'nın içerisinde olduğu bir konsorsiyumla burada Türkiye’nin en büyük çevre yatırımı gerçekleştiriliyor. Bu çevre yatırımında sona gelindi. Yüzde 80’i bitmiş durumda. Bölgemizde 5 tane büyük ortak arıtma tesisi yapıyoruz. Bu tesislerde su arıtıldıktan sonra 80 kilometrelik bir kolektör hattı ile birlikte Marmara Denizi’ne ulaştırıp,  artırılmış su oraya verilecek ve Ergene Havzası’ndaki, Ergene Nehri’ndeki  kirlilik baskısı nehrin üzerinden çekilmiş olacak. Proje 2019 yılında bitirilecek. Herkes bunun olumlu etkilerini görmeye başlayacak” dedi. Bunun üzerine konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Ergene’nin yeniden balık yaşayan bir nehir haline geleceğini ifade etti.

 

ÇEVRECİ OLMAK MECBURİYETİNDELER

 

Çevre konusunda ellerindeki tüm yetkiyi kullanarak daha temiz bir çevre oluşturmak için gayret edeceklerini ifade eden Yıldırım “Bize tarım da lazım, hayvancılık da lazım, sanayi de lazım. Ama bunları birbiriyle barışık bir halde yaşatabilmek için gayret etmeliyiz. Bu gayret sadece bizim çevre Bakanlığımızın ya da Çevre İl Müdürlüğümüzün görev alanı içerisinde görülmemeli. Biz elimizden gelen tüm gayretleri sarf ediyoruz. Ama bunula birlikte  hem sanayicilerimiz hem belediyelerimiz de aynı mantıkla çevreci olmak mecburiyetindeler” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU