'En önemli sorun kaliteli kalifiye eleman'

Çerkezköy İŞKUR Hizmet Merkezi Şube Müdürü İlhan Burak ve Çerkezköy İŞKUR Hizmet Merkezi İş ve Meslek Danışmanı Faruk Kocaman, gazetemizi ziyaret ederek İŞKUR'un çalışmaları ile ilg

GÜNDEM 16.11.2018 17:20:00 0

Çerkezköy İŞKUR Hizmet Merkezi Şube Müdürü İlhan Burak ve Çerkezköy İŞKUR Hizmet Merkezi İş ve Meslek Danışmanı Faruk Kocaman Marmara Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek İŞKUR'un çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

 

"BAŞLICA SORUNUMUZ KALİTELİ KALİFİYE ELEMAN"

 

Çerkezköy'de işsizlik sorununun olmadığını dile getiren Gazeteci Şaban Kardeş, Türkiye genelinde işsizlik rakamlarının yüzde 12'lere ulaştığını belirterek, "Çerkezköy’de işsizlik sorunu yok, iş sorunu yok. Ülkemizin ve ilçemizin başlıca sorunu kaliteli, kalifiye eleman. Veriler gerçekçi bir şekilde ele alınırsa bugün yaşadığımız sıkıntıları gelecekte yaşamayız. Çünkü TÜİK olsun İŞKUR olsun devletin bu gibi kurumları aslında devlet adına milletin röntgenini çekiyor" sözlerine yer verdi.   

 

KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRİLMESİ TEMELDEN BAŞLAMALI

 

Çerkezköy’deki işsizlik oranını önceki yıllara göre değerlendiren Çerkezköy İŞKUR Hizmet Merkezi Şube Müdürü İlhan Burak, "Çerkezköy’de işsizlik oranının yansıması bir önceki dönemle aynı. Piyasaya baktığımızda ortalama 150 bin civarında sigortalı çalışan var. Hem Çerkezköy, hem Saray, hem de Kapaklı’da işsizlik sorunumuz yok. Fakat doğru personeli bulma ile ilgili sıkıntımız var. Hangi işverene gitsek aynı serzenişte bulunuyor. Kalifiye eleman bulma sıkıntısı yaşanıyor. Çok firma olduğu için iş değişikliği çok fazla olabiliyor. İşveren gerçek anlamda bir elemanı emek verip yetiştirdiğinde kısa sürede değişiklik olduğunda mağdur olabiliyor" ifadelerini kullandı. Kalifiye eleman yetiştirilmesinin temelden başlaması gerektiğini söyleyen Burak, "Aslında kalifiye eleman yetişmesi ile ilgili çalışmaların daha ortaokulda, lisede başladığını düşündüğümüz için Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir protokol imzaladık. Ortaokul ve lise öğrencilerine meslek lisesinin önemini anlattık. Özellikle Çerkezköy’de olmak üzere Tekirdağ’da kalifiye elemana ihtiyaç var. Bizim Çerkezköy’de ve ülke genelinde teknisyen ve tekniker kadrolarında elemana daha çok ihtiyacımız var" dedi.

 

10 BİN KİŞİ İŞKUR'DAN FAYDALANDI

 

Çerkezköy ve Tekirdağ genelinde araştırma yapacaklarını belirten İlhan Burak, "Bütün firmalara giderek istatistik oluşturuyoruz. 19-30 Kasım tarihleri arasında Çerkezköy’de ve Tekirdağ genelinde sahaya inerek işverenlerimizle görüşeceğiz. İEP kapsamında hizmet sektöründe 3, imalat ve sanayi sektöründe 6, basın sektöründe ve geleceğin mesleklerinde ise 9 aya kadar programlar düzenliyoruz. Çerkezköy'de 9 ayda 10 binin üzerinde kişi İŞKUR programından faydalanarak işe yerleşti. 10 bin kişinin 500’ü engelli kişileri oluşturuyor. İşbaşı eğitim programı kapsamında ise bin 200 personel iş başı yaptı. Bu kapsamda toplamda 9 milyonun üzerinde bir ödeme yapıldı" dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ