Aygun: Aklama girişimlerine gerekçe arıyorlar

Çorlu'da yaptığı açıklama sırasında Kadir Mısıroğlu'na ilişkin sözlerinin çarpıtılarak, Trabzonlu vatandaşlar ile vekili karşı karşıya getirme operasyonu yapıldığın?

GÜNDEM 14.11.2018 21:48:00 0
Aygun: Aklama girişimlerine gerekçe arıyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çorlu’da Atatürk Büstü’ne yapılan çirkin saldırının ardından Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Çorlu İlçe Başkanı Tolga Dönmezler ile birlikte Atatürk Heykeli'nde hasar tespit çalışması yaptı. Ardından saldırıyı kınayan bir açıklama yapan Aygun, bu günlerde sık sık böyle saldırılarla karşı karşıya kaldıklarını belirterek “Hepimizin vergileriyle o koltukta oturan Diyanet İşleri Başkanı gidiyor Atatürk’e laf uzatan, fesli Mısıroğlu’na, nereli derseniz Trabzonlu, kurtuluş döneminde Trabzon kimlerin elindeydi? Rum Pontus’un elinde olan Trabzonlu bir feslinin açıklamaları sonucunda böyle hareketlerle karşı karşıyayız. Bunu şiddetle kınıyoruz” dedi.

 

“HEP BİRLİKTE GÖĞSÜMÜZÜ SİPER EDECEĞİZ”

 

Aygun  “Atatürk bu ülkede kadınlara seçme ve seçilme hakkını vermiş, kadınlarımızı modern topluma kazandırmış. Böyle bir liderin evlatları olarak ben yine kadınlarımıza saygı duyuyorum. Ama üzüntüm şudur ki böyle bir tarihi günde, Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ncı yıldönümünde böyle bir saldırının yapılması beni derinden üzmüştür. Saldırıyı yapan meçzup yakalandı. İnşallah bu son olur. Bu ülkenin değerlerine, kurucularına bundan sonra saldırılara hep birlikte göğsümüzü siper edeceğiz” diye konuştu.

 

YÜKSEL’DEN TEPKİ

 

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel de dün Tekirdağ Valiliği önünde yaptığı açıklamada CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun’a tepki gösterdi. Aygun’un Çorlu’daki basın açıklamasında etnik ayrımcılık yaptığını ileri süren Yüksel “Sayın Aygun'un milli birliğimizi ve kardeşliğimizi hedef alan skandallarla dolu fütursuz açıklamalarından ötürü şiddetle kınıyorum. Atamızın heykeline yapılan provakatif saldırı sonrasında olayın faaline duyduğu öfkeyi dile getirirken toplumuzun bir bölümünü alenen aşağılayan bölücü bir dil kullanan ve milli birliğimizi kast eden bu milletvekilini basın huzurunda derhal halkımızdan özür dilemeye davet ediyorum. Milletimizin bam teline basarak, nefreti toplumumuzun belli bir zümresi etrafında örgütlemeye çalışan milletin vekili unvanına sahip bu kişinin tarihimizin kadim destanlarına adını yazdırmış Karadeniz insanımızı alenen aşağılaması ve kabul edilemez intiba uyandırmaya çalışması utanç vericidir. Karadeniz halkını hedef alan sözlerine dikkat etmesini özellikle üstüne basarak belirtmek istiyoruz” dedi.

 

“ATATÜRK’E YAPILAN SALDIRILARI PÜSKÜRTECEĞİZ”

 

Tepkilerin ardından yazılı bir açıklama yapan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, sözlerinin çarpıtıldığını belirtti. Aygun “Çorlu Atatürk Heykeli önünde 13 Kasım 2018 tarihinde yaptığı açıklamada, Türk kimliğinden rahatsız olarak, “Keşke Yunan galip gelseydi, ırk için mi Yunanla dövüştük” diyen Kadir Mısıroğlu’na tepki göstererek, bu zihniyetin Trabzon’da Rum Pontus özlemi içinde olanlarla örtüştüğüne vurgu yaptım. Sözlerim Trabzonlu vatandaşlarıma yönelik bir itham içermemektedir! Kurtuluş Savaşı’nda, Rum Pontuscu zihniyetlere karşı Kuvayı Milliye ile amansızca savaşan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş harcında kan ve ter döken Trabzonlular, Atatürk yolundan ayrılmamıştır. Kadir Mısıroğlu’nun açıklamaları karşısında üç maymunu oynayanlar, benim sözlerimi çarpıtma yarışına girerek, Trabzonlu vatandaşlarımla şahsımı karşı karşıya getirmek istemektedir. Yunan işgalini savunacak kadar Türk ırkına olan husumetini açık açık ortaya koyan Fesli Kadir Mısıroğlu’nun arkasında durmak ne milli ne yerli bir duruştur. Eğer bir tepki gösterilecekse adresi bellidir. Şeriat istediğini de cümle aleme anlatan Kadir Mısıroğlu, şu anda devletin zirvesinin korumasında olsa da Türk milletinin vicdanında yargılanmaktadır. Kadir Mısıroğlu’na kalkan olanlar, tepki gösterenleri hedef tahtasına alma yarışına girmiştir. Türkiye’nin 81 ilindeki vatandaşlarımızla Atatürk’e yönelik saldırıları püskürtüp, Cumhuriyet’i koruyacağız” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU