Tekirdağ'da kurtuluş resepsiyonu

13 Kasım Tekirdağ'ın Kurtuluşu'nun 96. Yıl Dönümü dolayısıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak resepsiyon düzenledi. Özgürlük ve bağımsızlığından hiçbir z

GÜNDEM 14.11.2018 14:15:00 0
Tekirdağ

Resepsiyona Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Garnizon Komutanı Tank. Kur. Alb. Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ilçe belediye başkanları, il protokolü, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

 

“96’NCI YILINI KUTLUYORUZ”

 

Tekirdağ'ın Kurtuluşu ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 4 buçuk yıllık çalışmalarının anlatıldığı 2 ayrı film gösteriminin ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “İlk günkü heyecanımızla, gecemizi gündüzümüze katarak hizmet verdiğimiz güzel Tekirdağ'ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yılını coşku içerisinde kutlamanın mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz” dedi.

 

“VATAN SEVGİSİNİ YÜREĞİMİZDE CANLI TUTUYORUZ”

 

Özgürlük ve bağımsızlığından hiçbir zaman ödün vermeyen Türk milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde, vatanımızı elimizden almak isteyen emperyalist devletlerin ordularını bozguna uğrattığını ifade eden Albayrak “Türk milletinin genciyle yaşlısıyla, erkeğiyle kadınıyla mücadele ettiği Kurtuluş Savaşı tarihe altın harflerle yazılmış şanlı bir destandır. Kahraman Türk milletinin evlatları olarak geçmişte yaşanan acı olaylardan aldığımız ders ve ilhamla vatan sevgisini her zaman yüreğimizde canlı tutuyor ve bunu yeni nesillere aktarıyoruz” dedi.

“TÜM YURTTAŞLARA DÜŞEN ÖNEMLİ BİR GÖREV”

 

Milletin ortak hafızasına büyük önem veren Atatürk’ün, "Tarihini bilmeyen bir millet yok olmaya mahkûmdur" diyerek bu konuya dikkat çektiğini anımsatan Albayrak “Bugün bizler ülkemizde mutlu, gururlu ve onurlu bir şekilde yaşıyorsak, bunu vatan uğrunda canlarını feda eden şehitlerimize ve kahramanca mücadele eden gazilerimize borçluyuz. Ağır bedeller ödenerek kurtarılan vatanı korumak ve Ata'mızın mirasına sahip çıkmak tüm yurttaşlarımıza düşen önemli bir görevdir. Cumhuriyet nesilleri olarak her karışı şehit kanıyla sulanan güzel vatanımızın değerini bilmeli ve ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmalıyız” dedi.

 

“O’NUN DÜŞÜNCELERİ YOLUMUZU AYDINLATMAYA DEVAM EDECEK”

 

“Yurdumuzun kurtarıcısı ve Cumhuriyet'imizin kurucusu; Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimleri en önemli rehberimizdir” diyen Kadir Albayrak, “Ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeler Ata'mızın fikir ve öngörülerinin ne kadar doğru ve ne kadar evrensel olduğunu pek çok kez göstermiştir. Bu yüzden de millet olarak yeni bir lider arayışımız yoktur. Atatürk'ün düşünceleri geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Bu inançla, tüm Tekirdağ halkının Kurtuluş Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehit ve gazilerimiz saygı, özlem ve rahmetle anıyorum." dedi. Albayrak’ın konuşmasının ardından Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri müzik dinletisi sundu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU