O küpürü Kaplan'a emanet etti

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Marmara Haber Gazetesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Gazeteci Şaban Kardeş, milletvekili Enez Kaplan'a 2 yıl önce yaptığı bir haberin yer aldığı gazete kupür

GÜNDEM 13.11.2018 18:22:00 0
O küpürü Kaplan

Kardeş “Bu gazete küpürünü 24 Haziran seçim sürecinde AK Parti milletvekillerine vererek sayın vekillerin bu çekin akıbetini sormalarını isteyecektim. Maalesef seçim sürecinde Çerkezköy’de gezmedik kahvehane bırakmayan AK Partili vekiller Sayın Mustafa Şentop ve Sayın Mustafa Yel, gazetemize gelmeyi bir türlü akıl edememiş olmalılar ki ben de bu gazeteyi kendilerine takdim edip o çok istediğim fotoğrafı çektirememiştim. Bu gazete kupürünü bu gün gazetemizi ziyaret eden İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan’a hediye ediyorum ve akıbetini TBMM’de Türk milleti adına sormasını istiyorum. Çünkü Fetö’nün bankasına ait çek karnesini kullanarak Çerkezköy’de görev yaptığı süre zarfında bir taraftan da ticaret yapan bir Cumhuriyet savcısına bu güne kadar kimse bu çekin hesabını soramadı. Dönemin Bank Asya’sına ait çek karnesi kesen Cumhuriyet Savcısı, bu ülkede halen Türk milleti adına karar veriyor. Devlet bir taraftan fetö ve onun uzantıları ile uğraşırken bir taraftan da birileri bunları görmezlikten geliyor. Biz mi yalan haber yazdık, yoksa birileri bu gerçekleri sumen altı mı ediyor? Ben ülkesine, ülküsüne ve ilkesine sevdalı bir gazeteci olarak üzerime düşeni fazlası ile yaptım. Maalesef iktidar partisinin milletvekilleri bu güne kadar, 20 yıldan bu yana günlük gazete çıkaran bizlerin kapısını 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana açmadılar. Muhalefet vekili olarak bu emaneti ben de size veriyorum. Siz de milletin vekili sıfatı ile TBMM’de sorun soruşturun. Bu haber yalan mı doğru mu, yalansa ben halen nasıl gazetecilik yapıyorum? Şayet doğru ise bu savcı halen nasıl savcılık yapıyor mu?” dedi.

 

“MİLLETİN MECLİSİNDE KAYITLARA GEÇSİN”

 

Üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen fetö'nün finans kaynağı olan Bank Asya’nın çekini kullanan Cumhuriyet Savcısının Türk milleti adına karar vermeye devam ettiğini kaydeden gazeteci Şaban Kardeş “Ben bunun mücadelesini verdim. Bu gazete kupürünü Cumhurbaşkanlığına gönderdim, kendim elden götürdüm. Ama değişen bir şey olmadı. Milletin meclisinde kayıtlara geçmesi için AK Parti milletvekillerine veremediğim bu kupürü İYİ Parti Milletvekili Enez Kaplan’a veriyorum. Ben bu haberi yaptım. Hiçbir cumhuriyet savcısı beni çağırıp ‘hayali haber mi yaptın’ demedi. Ben bu çekin nerede olduğunu bilmiyorum. Savcının nerede olduğunu ise devlet biliyor” dedi.

 

“TEMİZLENMESİ GEREKİYOR”

 

Arkadaşlarının da benzer şikayetler aldığını, bu konunun takipçisi olacaklarını belirten İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan da “Hükümet fetö ile mücadele etmek yerine iktidarda kalmak için çaba sarf ediyor. Mücadele edilecekse meclisten başlayıp avluya kadar temizlenmesi gerekiyor” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU