Albayrak: Düşündürücü buluyorum

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak "Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümünde, Kadir Mısıroğ

GÜNDEM 13.11.2018 15:18:00 0
Albayrak: Düşündürücü buluyorum

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 80. yıl dönümü arifesinde, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, Atatürk karşıtlığı ile tanınan Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret etmesinin halkı derinden üzdüğünü belirtti.

 

“HAKARET VE İFTİRALARA ÇANAK TUTTUĞU GERÇEĞİNİ DEĞİŞTİRMEZ”

 

Kadir Mısıroğlu’nun, Rıza Nur’un Atatürk’e hakaretler ettiği ve iftiralar attığı “Hatıratım” adlı kitabını Türkiye’de yayınlayan, Kurtuluş Savaşı için, “Keşke Yunan galip gelseydi, ne hilafet yıkılırdı ne şeriat yıkılırdı” diyen ve yine “10 Kasım’da saat 9’u 5 geçe herkes kenefe gitsin” ifadelerini kullanan bir zat olduğunu dile getiren Albayrak “Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, ziyareti Kadir Mısıroğlu’na verilen açık bir destektir. Söz konusu ziyaretin 9 Kasım tarihinde gerçekleştiğinin açıklanmış olması, Kadir Mısıroğlu’nun Atatürk’e yönelik hakaret ve iftiralarına çanak tutulduğu gerçeğini değiştirmez” dedi.

 

“DİNİ SİYASETE ALET EDEN CAHİL İNSANLARI SEVMEZDİ”

 

Kur’an-ı Kerim’in ilk tefsirini yayınlatan, inanç hürriyetini getiren ve dinimize büyük hizmetleri olan Atatürk’ün, Türkiye’de yaşayan tüm Müslümanlara dini konularda hizmet vermek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kurduğunu ifade eden Albayrak “Ali Erbaş, bu önemli kurumumuzun başkanlık görevini yürütmektedir. İlk Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Rıfat Börekçi, Atatürk ile ilgili olarak şu sözleri söylemiştir: ‘Ata’nın huzuruna girdiğimde beni ayakta karşılardı. Utanır, ezilir, büzülür, ‘Paşam beni mahcup ediyorsunuz’ dediğim zaman, ‘Din adamlarına saygı göstermek Müslümanlığın icaplarındandır’ buyururlardı. Atatürk, şahsi çıkarları için dinimizi siyasete alet eden cahil din adamlarını sevmezdi’” diye konuştu.

 

“SORUMLU DAVRANMAYI GEREKTİRİR”

 

Devlet kurumunda yönetici olmanın sorumlu davranmayı gerektirdiğini ifade eden Albayrak “Bilindiği gibi sevgi, barış ve kardeşlik dini olan İslamiyet’te bölücü ve ayrıştırıcı tutum ve davranışlara yer yoktur. Sayın Ali Erbaş, Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret etmekle, başkanlık ettiği kurumun tüm Müslümanlara hizmet verme göreviyle uyuşmayan ve İslam dinin birleştirici ruhu ile bağdaşmayan bir tavır ortaya koymuştur. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde, Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret etmesini düşündürücü buluyor ve üzüntüyle karşılıyorum” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ