"Milletimiz, Ata'mızın önderliğinde şanlı bir destan yazmıştır"

13 Kasım Tekirdağ'ın kurtuluşunun 96. Yıl dönümü programı kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni düzenlendi. Törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayr

GÜNDEM 13.11.2018 14:24:00 0
"Milletimiz, Ata

Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenen törene Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Enez Kaplan, Garnizon Komutanı Tank. Kur. Alb. Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Aslan Yurt, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, il protokolü, Gaziler, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MİLLETİMİZ ŞANLI BİR DESTAN YAZMIŞTIR

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ve Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Şeref Defteri'ni imzaladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak "Bugün hepimiz için kutlu ve gururlu bir gün; Tekirdağ halkı olarak tarih bilinci, vatan sevgisi ve bağımsızlık ruhuyla birlik ve beraberlik içinde olduğumuz böyle bir günde ilimizin kurtuluşunun 96. yıl dönümünü kutluyoruz. Bir ülke düşünün; cebren ve hile ile vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş. Daha da kötüsü, iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini milletin menfaatlerinden üstün tutar hale gelmişler. İşte böyle bir dönemde, istiklal ve hürriyet benim karakterimdir diyen ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basarak milli mücadeleyi başlatmıştır. Milletimiz, Ata'mızın önderliğinde düşman ordularını yenilgiye uğratarak şanlı bir destan yazmıştır" sözlerine yer verdi.

 

TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN KURULMASI İLE TAÇLANDI

 

Savaş meydanlarında kazanılan zaferlerin Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması ile taçlandırıldığını dile getiren Albayrak, "Tarihten aldığımız dersler sayesinde vatanımıza, cumhuriyetimize ve Ata'mızın mirasına sahip çıkıyoruz ve bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz. En büyük değerimiz olan Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkardığımız günleri hep beraber görebilme ümidi ile tüm Tekirdağ halkının Kurtuluş yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyor, ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve saygı ile anıyorum" dedi. Çelenk sunma töreni, Süleymanpaşa Gençlik Merkezi öğrencileri tarafından yapılan halk oyunları gösterisi ile son buldu.  

 

Haber / Seda AKYOL