Türkiye'de 48 milyon internet kullanıcısı var

Edirne Belediyesi ile Habitat Derneği tarafından belediyenin kadın personeline yönelik 'Sosyal Medya Okuryazarlığı ve İnternet Güvenliği Eğitimi' verildi. Kız Kardeşim Projesi Eğitim KoordinatörÃ?

GÜNDEM 13.11.2018 14:17:00 0
Türkiye

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün eğitim salonunda verilen eğitimlerde, Habitat Derneği Kız Kardeşim Projesi Eğitim Koordinatörü Nazan Butuner, sosyal medyanın günümüzde çok önemli bir iletişim aracı olduğuna dikkat çekti. Butuner, Kız Kardeşim Projesi kapsamında birçok şehirde eğitim vermeyi hedeflediklerini belirtti. Güvenli internetin önemine dikkat çeken Butuner, "Her sosyal ağ kullanıcısından 1’i dolandırıcılığa maruz kalıyor. İnternette her bilgiye güvenmemek gerekir. Kişilerin, özel bilgileri internette paylaşılmamalı. Başkalarının sizin özel bilgileriniz ile ne yaptığını bilemezsiniz. Size gönderilen e-postanın kimden geldiğinden ve doğruluğundan mutlaka emin olun. Online işlem yaparken, işlem yaptığınız sayfanın güvenli olup olmadığını mutlaka kontrol edin" dedi.

 

GÜVENLİ BİR ŞİFRE OLMASI GEREKİYOR

 

Butuner, sosyal medya okuryazarlığı hakkında da bilgi vererek, "Sosyal medya okuryazarlığı; medya mesajlarını daha iyi anlamamız, analiz etmemiz, bu mesajları belli açılardan değerlendirebilmemiz ve bilinçli olarak tüketebilmemizdir. 2017 verilerine göre Türkiye’de 48 milyon internet kullanıcısı, 48 milyon aktif sosyal medya kullanıcısı, 75 milyon mobil cihaz kullanıcısı var. Bu çok ciddi bir rakam, bunların içinde çocuklar da var. İnterneti bağlanırken, çocukların güvenliği için aile profilinden ya da çocuk profilinden yararlanın. Bunlar ücretsiz" dedi. İnternet kullanıcılarının güvenli bir şifre oluşturması gerektiğini belirten Butuner, "Şifre içinde hem rakam hem de küçük ve büyük harfler bulunmalı. Şifrenizi 6 ayda bir değiştirin" diyerek sosyal medya ve internet hukuku hakkında da bilgi verdi.

 

Haber / Seda AKYOL