Kuaförlük kursları başladı

Ergene Belediyesi vatandaşlara yeni bir iş kapısı oluşturmak amacıyla ücretsiz kurslar açmaya devam ediyor. Meslek Eğitim Kursları kapsamında önceki gün başlayan Kuaförlük ve Berberlik Kursu'nun 08:40 ile 12

GÜNDEM 13.11.2018 14:06:00 0
Kuaförlük kursları başladı

Ergene belediyesi tarafından düzenlenen ve TEMEK (Tekirdağ Meslek Edinme Kursu) tarafından desteklenen Kuaförlük ve Berberlik Kursu önce ki gün başladı. Uzman eğitici tarafından, hafta içi her gün sabah 08:40 ile 12:00 saatleri arasında verileceği kaydedilirken Ergene Belediyesi servis araçları ile vatandaşların ücretsiz bir şekilde kurslara götürülüp getirileceği belirtildi.

 

NİSAN AYINA KADAR DEVAM EDECEK

 

Nisan ayına kadar devam edecek olan Kuaförlük ve Berberlik Kursunun sonunda Milli Eğitim onaylı kurs bitirme belgelerinin kursiyerlere teslim edileceği belirtildi. Bu belgeler ile vatandaşlara yeni iş kapıları açılmış olacağını kaydeden yetkililer kursiyerlerin ayrıca dönem içinde de uygulamalı ve yazılı olarak sınav olacağı açıklandı. İlk derslerini alan kursiyerleri ziyaret eden Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Albayraktar, TEMEK temsilcisi Hüseyin Yaşar ve Ergene Belediyesi Meclis üyeleri kursiyerlere başarı dileklerinde bulundu. Gelecek hafta Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in de katılımıyla Kuaförlük kursunun törenle resmi açılışının yapılacağı kaydedildi.

 

Haber / Seda AKYOL