Mandalı'dan fidan açıklaması

Kapaklı'da Cumhuriyet Mahallesi'nde 2 yıl önce dikilen fidanlarla ilgili eleştirilere cevap veren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, AK Parti Kapaklı İlçe Yönetimini şovmenlik yapmakla suçlad

GÜNDEM 13.11.2018 11:07:00 0
Mandalı

Cumhuriyet Mahallesi’nde 2 yıl önce ağaçlandırılan alanın betonlanarak park alanına çevrilmesi nedeniyle AK Parti Kapaklı İlçe Yönetimi tarafından eleştirilen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, bu haberin A Haber’de farklı görüntülerle kurgulanarak, ‘ağaç katliamı yapılıyor’ şeklinde sunulmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

 

9 DAKİKALIK VİDEO İLE CEVAP VERDİ

 

Basın mensuplarını karşısına alıp açıklama yapmak yerine belediyenin basın birimi ile hazırladığı 9 dakikalık videoyu sosyal medya hesabından yayınlayan Başkan İrfan Mandalı, Cumhuriyet Mahallesi Yeni Hükümet Konağı yanındaki alanda bir park çalışmasına başladıklarını ifade ederek “Bu çalışma esnasında bazı arkadaşlarımız bu fidanların buradan alınarak bertaraf edildiğini söylüyor. Biz de halkımızı ilk ağızdan bilgilendirmek için mevcut alanda görsel çekim yaptık” dedi.

 

“BÖYLE BİR İHTİYAÇ DOĞDU”

Yeşile, doğaya, ağaca saygılı olduklarını ve sevgiyle baktıklarını dile getiren Mandalı “Çünkü biz onları ufak birer çocuk gibi yetiştiriyoruz. Onların gölgesinden, oksijeninden yararlanmakla ilgili böyle alanları yapma gayreti içerisindeyiz. Özel sektör ve vatandaşlarımızın katkılarıyla bu alanda ağaç dikimi gerçekleştirdik. Ama o tarihte şuandaki Hükümet Konağı’nın buraya yapılması söz konusu değildi. Hükümet Konağı yapıldıktan sonra, hükümet konağına gelen vatandaşlarımız için böyle bir park ihtiyacı doğdu. Bu ihtiyacı karşılayabilmek için, vatandaşlarımız hükümet konağında resmi işlemlerini halletmek için beklerken bu park alanından faydalansınlar istedik” dedi.

 

BİR TANE BİLE ZAYİ OLMADI

 

Bu ağaçların lav edilmediğini dile getiren Mandalı “15 Temmuz alanına taşınmış olan fidanlarımız var. A Haber’de ağaç kesen motora ses gürültüsü vermişler, bu görüntülerde devasa ağaçlar yıkılıyor, öbür tarafta kepçeler çalıştırılıyor. Bu yalan haberi nereden uydurdunuz? Mevcut fidanlarımızın neredeyse boyu yarım metre. Bırakın motorla kesilmeyi, motoru çalıştırırken gölgesinden yıkılacak bir fidandan bahsediyoruz. Bu fidanlar mevcut alandan sökülerek Ömer Halisdemir Heykeli’nin yanına dikildi. Orada da 110 civarında fidanımız vardı. Bu fidanlarımızın hepsini, bir tane bile zayi olmadan o alana taşıdık” dedi.

 

“TERMİK SANTRALE KARŞI GELSİNLER”

 

Pınarça’da yapılması gündemde olan termik santralle ilgili de konuşan Mandalı “Arkadaşlarımız siyaset mi yaptılar, politika mı yaptılar onu da bilemiyorum. Burada gerçekten Kapaklı’yı düşünüyorlarsa, 120 bin nüfusu biz burada düşünüyoruz diyorlarsa gelsinler Pınarça’da yapılması gündemde olan termik santrale karşı gelsinler. Oradaki kesilecek olan 5 bin dekarlık alanda kesilecek olan ağaçlara karşı gelsinler. 4 bin 300 metrekare alana değil, 5 bin dekarlık yere sahip çıksınlar ki o termik santralde kesilecek olan ağaçlara, buradaki ağaç tahribatına partisi ne olursa olsun hep birlikte karşı gelelim” dedi.

 

POLİTİKA ÖĞRENMEK İSTİYORLARSA

 

AK Partilileri şovmenlikle suçlayan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Bıraksınlar siyasi şovmenliği. Gelsinler eğer politika öğrenmek istiyorlarsa ben buradayım. Hem onlara politika dersi veririm hem de Kapaklı Belediyesi nasıl yönetilmesi gerekiyorsa onları ilk ağızdan benden öğrensinler” dedi. A Haber’in farklı görüntüleri kurgulayarak, montajlayarak farklı efektlerle haberi sanki ağaç kesiliyormuş gibi verdiğini belirten Mandalı, 15 Temmuz Parkı’na taşınan fidanların görüntüsünü de kamuoyuyla paylaştı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU