Her Bağış Üç Hayat kampanyası ile kan bağışı

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türk Kızılayı Edirne Kan Merkezi arasında 'Her Bağış Üç Hayat' sloganı ile kan bağışı kampanyası kapsamında protokol imzalandı.

GÜNDEM 11.11.2018 16:37:00 0
Her Bağış Üç Hayat kampanyası ile kan bağışı

‘Her Bağış Üç Hayat’ sloganı ile kan bağışı kampanyası kapsamında düzenlenen imza törenine, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Türk Kızılayı Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay, Türk Kızılayı Edirne Kan Bağışı Merkezi Müdürü Doktor İsmail İsmail, İl Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri, İlçe Millî Eğitim Müdürleri, Türk Kızılayı Edirne Şubesi ile Türk Kızılayı Edirne Kan Bağışı Merkezi Müdürlüğü yetkilileri ve protokol kapsamında bulunan Merkez ve ilçe okul yöneticileri ile Genç Kızılay Edirne gönüllü üyeleri katıldı.

 

YILLIK KAN İHTİYACI 7 MİLYON 700 BİN ÜNİTE

 

Türk Kızılayı Edirne Kan Bağışı Merkezi Müdürü Doktor İsmail İsmail, "Hepimizin bildiği gibi kan, kaynağı sadece insan olan hayati bir sıvıdır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de her gün binlerce ünite kana ihtiyaç olmaktadır. Ülkemizin yıllık kan ihtiyacı ortalama 2 milyon 700 bin ünitedir. Bizim Türk Kızılayı olarak hedefimiz ülkemizin kan ihtiyacının tamamını gönüllü kan bağışçılarından karşılamaktır. Edirne İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile birlikte 2017-2018 eğitim öğretim yılında Edirne Merkez ve ilçelerinde bulunan okullarda gerçekleştirdiğimiz kan bağışı kampanyalarında bin 825 ünite kan bağışı sayısına ulaşılmıştır. İnanıyoruz ki sizlerin desteğiyle 2018-2017 eğitim öğretim yılında bu rakamın çok üzerine çıkacağız" dedi. Konuşmasına Türk Kızılayı'nın tanıtımı ile başlayan Türk Kızılayı Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay, "Dünya kötülük yapanlar değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikededir.   Kan bağışı kampanyası Edirne genelinde bulunan okullarımızda 2017-2018 eğitim öğretim yılında başlamış ve başarıya ulaşmış bir kampanya. Bu akşam burada kan bağışı kampanyasının ikinci yılı protokolünü imzalamak için bir araya geldik" dedi.

 

"KIZILAY’IN YANINDA OLMALIYIZ"

 

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, "Değerli katılımcılar; öyle bir şehirde bulunuyoruz ki, bu şehirde birçok şeyi gözünüzün önüne getirebilrsiniz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin nasıl bir Devlet olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin nasıl kurulduğunu, nasıl bir imparatorluk, nasıl bir Cumhuriyet olduğunu bu şehrin her sokağında her taşında görebilirsiniz. Bizler Kızılay’a o kadar çok şeyler borçluyuz ki. Kızılay sadece afetlerde ve felaketlerde değil her zaman aklımızda olmalı, her zaman Kızılay’ın yanında olmalıyız. Bunu başarmanın en iyi yollarından birisi, küçük yaştaki genç yüreklere Kızılayı anlatarak, görmelerini ve bu duyguları hissetmelerini sağlayarak Kızılayı geleceğe taşıyarak başaracağız. Bu bir borçtur, bu bir minnettir. Çünkü bir cana hayat vereceğiz, bir canı kurtaracağız. Bir cana hayat veren tüm kainata hayat verir düsturuyla yaşıyoruz biz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ‘Ağaç Yaşken Eğilir’ düsturuyla geçtiğimiz eğitim öğretim yılında başlattığımız kan bağışı kampanyası ile geleceğin gönüllü ve duyarlı kan bağışçılarının yetiştirilmesi amaçlanmıştır. Kampanya kapsamında okullarımızda öğrencilerimize bilgilendirme toplantıları yapılarak kan bağışının önemine dikkat çekilmiş, öğrenci velilerimiz ve halkımız okullarımıza kan bağışı için davet edilmiştir. ‘Kan Ver Can Ver’ sloganı ile 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının Ekim ayında başlayıp Mayıs ayında bitirdiğimiz kampanyamız sonunda 18 yaşını doldurmuş öğrencilerimizden öğretmenlerimize, öğrenci velilerimizden okullarımızın bulunduğu mahalle halkına kadar tüm ilimizde gönüllü kan bağışçılarımız 1825 ünite kan ile 5500’e yakın hayata umut olmuştur" ifadelerine yer verdi.

 

PROTOKOL İMZALANDI

 

‘Her Bağış Üç Hayat’ sloganı ile kan bağışı kampanyası kapsamında yapılan konuşmaların ardından imzalandı. Protokolün imzalanmasının ardından program, Türk Kızılayı Edirne Kan Bağışı Merkezi Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Şennur Evci tarafından yapılan sunum ile devam etti. Türk Kızılayı Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay tarafından, Edirne'de başlatılan ‘Kan Ver Can Ver’ kampanyası ile kan bağışı konusunda yapılan katkı ve kan bağışı konusundaki sürekli destekleri için İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt’a plaket takdimi yapıldı. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında Edirne okullarında yürütülen ‘Kan Ver Can Ver’ kan bağışı kampanyasında etkin bir şekilde çalışıp başarılı sonuçlara ulaşmış olan Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu, Kurtuluş İlkokulu ve Edirne Lisesi okul yöneticilerine plaketleri Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt tarafından takdim edildi. Teşekkür plaketlerinin de verilmesinin ardından etkinlik sona erdi.

 

Haber / Özge MERİÇ