AK Parti'den 'fidan' tepkisi

Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin ve yönetim kurulu üyeleri, yeni Hükümet Konağının yanına 2016 yılında 400 fidanın dikildiği alanın şimdi ise betonlanarak çocuk pakına dönüş

GÜNDEM 8.11.2018 18:13:00 0
AK Parti

Mithatpaşa Caddesi üzerinde yapımı devam eden çocuk parkı önünde basın açıklaması yapan AK Partililer Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya tepki gösterdi.

 

“400 FİDANIN NEREDE OLDUĞUNU MERAK EDİYORUZ”

 

Bu alana 2 yıl önce Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın da katıldığı törenle yaklaşık 400 fidanın dikildiğini anımsatan AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, ağaçlandırılan bu alanın daha sonra betonlanmasına tepki göstererek “Gezi’de kendini parçalayan sözde çevrecilere sesleniyorum. Gerçekten ağaç, çevre ve insan dostu olduklarını şimdi göreceğiz. Gerçekten çevre, insan dostu birisi varsa o da AK Partililerdir” dedi. Ağaç ve orman konusunda her zaman duyarlı olduklarını dile getiren Bezgin, “Buradan duyarlı çevre dostu CHP, MHP, İYİ ve diğer parti seçmenlerine, tüm çevreci dostlara sesleniyorum. Yaptığı bu ağaç katliamından dolayı malum Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya tepki koymaya davet ediyorum” dedi.

 

“DERDİMİZ AĞAÇ”

 

15 Mayıs 2016 tarihinde düzenlenen fidan dikimi etkinliğinde payının olduğunu söyleyen Yönetim Kurulu üyesi Tahir Eke de “Bugün İlçe başkanı beni arayıp diktiğimiz fidanların olmadığını söyleyince tüylerim diken diken oldu. O dönemde birçok firma bağış yaparak fidan dikimine katkı sağladı. Biz parada değiliz derdimiz ağaç. Hadiste ‘Kıyametin bir saat sonra kopacağını bilseniz elinizde bir fidan varsa o fidanı dikin’ buyurulan bir dinin ümmetiyiz. Doğan her çocuğun adına bir fidan dikilen milletin törenin evlatlarıyız. Ağaç dikmek bizim için çok önemlidir. Bize sorulmadan, rızamız alınmadan ne olduğu bilinmeden bu alanın betonlaştırılmasını gayri ahlaki buluyorum” dedi.

 

“KORUYUCUSU OLACAĞIZ”

 

Parklara karşı olmadıklarını kaydeden Eke, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya tepki göstererek “2 sene sonra park yapacağın yeri neden ağaç dikim alanı olarak gösterdin? Ufkunuz 2 seneyi kaldırmıyorsa, çıkıp bir ‘5 yıla ihtiyacım var’ diyerek karşımıza çıkmayınız. Ufku olmayanların bu ilçede görev yapmaya hakkı yoktur. Halkımız bunları görüyor ve bu kişiyi sandığa gömecektir. 31 Mart’ta alacağımız belediye ile birlikte görev yaptığımız süre zarfında hiçbir şekilde ağaç katliamına ne seyirci kalacağız ne de kendimiz böyle katliam yapacağız. Biz bunların koruyucusu olacağız” diye konuştu. AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, 2 yıl önce Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve protokol üyelerinin katıldığı fidan ekimi etkinliğinden fotoğrafları da basın mensupları ile paylaştı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU