'Kurallara uyan bir toplum olmalıyız'

Çerkezköy Müftülüğü tarafından Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu'nda üniversite öğrencilerine yönelik "Peygamberimiz ve Gençlik" konulu panel düzenl

GÜNDEM 8.11.2018 16:59:00 0

"Peygamberimiz ve Gençlik" konulu panele; Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Can Burak Şişman, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Taha Aslanlı ve Veliköy Mahalle Muhtarı Ersan Albayrak ile öğrenciler katıldı.

 

“KURALLARA UYAN BİR TOPLUM OLMALIYIZ”

 

Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu'nda düzenlenen panelin açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, dinen kurallara uygun bir toplum olunması gerektiğine dikkat çekerek, "Gencimizle, yaşlımızla kurallara uygun bir toplum olmamız gerekiyor. Peygamberimiz her zaman paylaşan, mütevazi hoşgörülü bir peygamberdi. İnsanlara ehliyet ve liyakatine göre değer veriyordu" dedi. Bardakçı'nın ardından konuşan Çerkezköy Vaizi Mahmut Öztekin, Hz. Muhammed'in hayatından kesitler paylaştı.

 

"SİZE ZARAR VEREN HER TÜRLÜ MADDEDEN UZAK DURUN"

 

Bağımlılıkla mücadele konusunda katılımcılara bilgi veren Fevzi Paşa Cami İmamı İsmail Bütün de “Allah insana zararlı olan maddi ve manevi her şeyi haram kılmıştır. Gençlerimizi tehdit eden ve bağımlılığa sebep olan her şeyle Türkiye Bağımlılıkla Mücadele kapsamında mücadele ediyoruz" dedi. Gençleri tehdit eden ve bağımlılık yapan maddelerden bahseden Bütün, “En büyük bağımlılık, teknoloji bağımlılığı ardından, sigara, alkol, uyuşturucu. Hepimiz genciz, hepimizin evlatları var. Dünyada her 13 saniyede bir insan sigara ve sigaranın neden olduğu hastalıklardan hayatını kaybediyor. Uyuşturucu bağımlılığı 10-11 yaşlarına kadar inmiş durumda. Hayatınızı tehdit eden, size zarar veren her türlü maddeden uzak durun” dedi. Fevzipaşa Cami İmamı İsmail Bütün konuşmasının sonunda 19 yaşında madde bağımlısı olan bir çocuğun videosunu katılımcılara izletti. Video gösteriminin ardından panel sona erdi.

 

Haber / Özge MERİÇ