Dalgıç: Birlik ve beraberlik mutlaka başarıyı getirir

Partisinin Çerkezköy İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden CHP Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Op. Adem Dalgıç, Tekirdağ'da CHP'nin 2014 seçimlerinde yakaladığı 12-0'lÄ?

GÜNDEM 7.11.2018 18:37:00 0
Dalgıç: Birlik ve beraberlik mutlaka başarıyı getirir

2009-2014 döneminde Tekirdağ belediye Başkanlığı yapan ve 2019’da yapılacak seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan Op. Dr. Adem Dalgıç, partisinin Çerkezköy İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

 

MÜRACAAT EDEN 5 ADAY ADAYI VAR

 

Adem Dalgıç, İlçe Başkanı Engin Camcı, Meclis Üyeleri Nedim Yılancı, Necmettin Çınar ve partililer tarafından karşılandı. Ziyarette konuşan Başkan Aday Adayı Op. Dr. Adem Dalgıç, bunun bir demokratik yarış olduğunu ifade ederek “Müracaatını yapmış 5 aday adayı var. Bunlar benimle birlikte Kadir Albayrak, Şeref Güral, Engin Memiş, Hamdi Pekel. Pazartesi günü Şafak Başa da büyükşehir belediye başkan aday adayı olacağını ifade ederek TESKİ Genel Müdürlüğü görevinden istifa etti. O da müracaat yaparsa 6 aday adayı olacağız” dedi.

 

“PARTİMİZDEN VE TEKİRDAĞ’DAN KOPMADIK”

 

2009-2014 yıllarında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığını anımsatan Op. Dr. Adem Dalgıç “Hem partime, hem de Tekirdağ’a hizmet etmek için buradayız. Genel merkezin takdiridir. 2014 seçimlerinde görev almadığımız halde görev almış gibi çalıştık” dedi. Bir dönem Trakya Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini de yaptığını hatırlatan Dalgıç “Orada aldığımız ilk karar her toplantının Trakya’nın değişik bir bölgesinde yapılması kararıydı. Trakya’yı biliyorum. Biz çok sayıda projemizi daha 2013 yılında hazırlamaya başlamıştık. Bunların bazıları büyükşehir belediyesi ve Süleymanpaşa Belediyesi tarafından hayata geçiriliyor. 2014 seçimlerinden sonra da partimizden ve Tekirdağ’dan kopmadık” diye konuştu.

 

“KATKIM OLABİLECEĞİ İNANCIYLA YOLA ÇIKTIM”

 

Tekirdağ’da CHP’nin 2014 seçimlerinde yakaladığı 12-0’lık başarının devam etmesi için katkısının olabileceği inancıyla bu yola çıktığını söyleyen Adem Dalgıç, “Aday adaylığı herkesin en demokratik hakkıdır. 2009 seçimlerinde de CHP’den Tekirdağ’da 11 aday adayı vardı. Benim aday gösterilmemin ardından tüm aday adayları ve tüm partililerle birlikte yola çıktık. O dönem Tekirdağ Belediyesi AK Parti’nin elindeydi. MHP’den de Osman Tabak adaydı. Biz 2 adayın toplam oyundan daha fazla oy aldık. Birlik ve beraberlik sayesinde seçimi aldık. Birlik ve beraberlik mutlaka başarıyı getirir. Çıkacak adayın arkasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin dimdik durması lazım” dedi.

 

“SAHİL KOMPLEKSİ PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİM”

 

1995 yılında beyin cerrahı uzmanı olarak Tekirdağ SSK Hastanesi’ne atandığını, 2000-2005 yılları arasında da başhekimlik yaptığını anımsatan Dalgıç, aday gösterilmesi ve seçilmesi halinde Tekirdağ ve ilçelerinde hayata geçirmeyi planladıkları bazı projelerle ilgili de bilgi verdi. Tekirdağ Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde Değirmenaltı’ndan Altınova’ya kadar olan alanda sahil kompleksi projesini hayata geçirmek istediklerini, fakat o dönem bakanlık tarafından bu projenin onaylanmadığını dile getiren Dalgıç “Kısmet olur da göreve gelirsem bu projeyi hayata geçireceğim” dedi. Doktorluk yaptığı yıllarda denizlere lağım akmaması için çok uğraştığını, 2009 yılında göreve geldiğinde de aldığı ilk kararlardan birinin arıtma tesisi ile altyapı ve üstyapının yeniden elden geçirilmesi kararı olduğunu söyleyen Op. Dr. Adem Dalgıç “Arıtma tesisi projesi bizim zamanımızda onaylandı, arıtma tesisinin inşaatı bizim zamanımızda başladı. Bu başarılı çalışmaların devam edeceğini düşünüyorum. Biz göreve geldiğimizde devasa bir çöplük alanı vardı. O alanı rehabilite ettik ve kent ormanı oluşturduk. Ama daha sonda proje ilerleyemedi. Tıbbi atık tesisi kurduk” dedi.

 

“MAKAM KAPISINI HİÇ KAPATMADIM”

 

Ne başhekimlik döneminde ne de Tekirdağ Belediye Başkanlığı döneminde makam odasının kapısını hiç kapatmadığını söyleyen Dalgıç “İlçe belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz, büyükşehir daire başkanlarımız uyum içinde çalışmak zorunda. Başarıyı getirecek olan çalışmanın temeli birlik ve beraberliktir. Karar alırken bugünü kurtarmak yerine Tekirdağ’ın daha yaşanabilir, daha yüksek standartlarda bir kent olmasının mücadelesini vermeliyiz” dedi.

 

“HALKIMIZIN KARŞISINA ALNIMIZ AK ÇIKACAĞIZ”

 

Tüm aday adaylarının projelerinin olduğunu ve hepsinin bu kente hizmet etmek için yola çıktığını söyleyen CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı da Adem Dalgıç’a çıktığı bu yolda başarılar diledi. Çerkezköy’deki çalışmalarla ilgili de bilgi veren Camcı “3 belediye başkan aday adayımız, 9 tane de meclis üyesi aday adayımız var. 2014’te yakaladığımız başarıyı 2019 seçimlerinde de yakalayacağımıza inanıyorum. Başkanımız Vahap Akay Çerkezköy’e hizmet ediyor. Sandık görevlilerimizi de şimdiden belirledik. Halkımızın karşısına alnımız ak çıkacağız” diye konuştu.

 

ATA’YA SAYGI NÖBETİ

 

9 Kasım Cuma günü düzenleyecekleri Ata’ya Saygı Nöbeti ile ilgili de bilgi veren Camcı “Cuma günü saat 21.05’te Cumhuriyet Meydanı’nda Ata’ya Saygı Nöbeti yapacağız. Sabah saat 09.05’e kadar nöbet tutacağız” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU