ÇOSB, 365 kamera ile denetleniyor

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB), bünyesindeki sanayiciler için yeni bir hizmete daha imza attı. ÇOSB SCADA Sistemini de (Merkezi Denetleme Kontrol ve Veri Toplama Sistemi') hizmete sundu. SCADA sistemi ile ÇO

GÜNDEM 7.11.2018 17:16:00 0
ÇOSB, 365 kamera ile denetleniyor

SCADA sistemiyle Çerkezköy’deki sanayicilere önemli bir hizmet sunduklarını ifade eden ÇOSB Bölge Müdürlüğü yetkilileri, SCADA sistemiyle katılımcılara ait elektrik, doğalgaz, kullanma suyu ve atık su sayaçlarının bölge yetkilileri, katılımcılar ve resmi kurumlar tarafından uzaktan okunarak takip edildiğini belirtti.

 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ TAKİBİ DE YAPILIYOR

 

SCADA sistemi üzerinden ‘kayıp-kaçak takibi ve analizi,  elektrik dağıtım sisteminin uzaktan kontrolü, Enerji kalitesi ve arz güvenliği analizi, Su terfi ve kuyuları otomasyon sistemi ile enerji verimliliğinin takibi’nin de yapılabildiğini söyleyen yetkililer,  proje kapsamında çekilen fiberoptik hatlar üzerinden tüm katılımcıların fiber hizmetlerini almasının sağlandığını dile getirdi.

 

356 KAMERA İLE DENETLENİYOR

 

SCADA sistemiyle bağlantılı şekilde kurulan IP tabanlı güvenlik kamerası yatırımıyla 1.250 hektarlık ÇOSB’nin 112’si hareketli olmak üzere 356 kamerayla 7 gün 24 saat denetlendiğini kaydeden yetkililer “ÇOSB'nin 13 girişi var. Sistem güvenlik açısından da caydırıcı bir özelliğe sahip. SCADA sistemi dahilindeki kamera güvenlik sistemiyle ÇOSB’de meydana gelen kaza, yangın gibi olaylar anında görülerek güvenlik güçlerine bildiriyor" dedi.

 

TEK MERKEZDEN TÜM VERİLERE ULAŞILABİLİYOR

 

SCADA sistemi sayesinde katılımcılara gidilerek sayaç okunmadığını, tek merkezden tüm verilere ulaşabildiklerini söyleyen yetkililer “Bir tuşa basarak, hangi işletmenin ne kadar tüketimde bulunduğunu, tüketimine göre ne kadar fatura değeri oluştuğunu görebiliyoruz” dedi. 2011 yılının son aylarında başlanılan SCADA sisteminin tamamlandığını ifade eden yetkililer, iyileştirme çalışmalarının da sürekli olarak devam edeceğini kaydetti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU