"İnsan yaşamındaki en önemli gelişme dil"

Kırklareli Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü tarafından 2. Merkezi Derslikler Binası 1 No'lu Konferans Salonu'nda "Dil-Kimlik İlişkisi Türk'?

GÜNDEM 6.11.2018 16:07:00 0
"İnsan yaşamındaki en önemli gelişme dil"

Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mitat Durmuş'un konuşmacı olarak katıldığı konferansa Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent Bayram, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

 

TOPLUMLAR KİMLİKSEL YANILGIYA AÇIK OLUR

İnsanın yaşamındaki en önemli gelişmenin dil olduğunu belirten Doç. Dr. Mitat Durmuş, başladığı konuşmasında, kendi dilinin dışına çıkan bireyler ve toplumların kimliksel yanılmaya açık olduğunu kaydetti. Kimlik algısının belli bir zaman ve özel durumda kendine dair sahip olduğu imgeye verilen bir adlandırma olduğunu ifade eden Durmuş, "Kimlik dediğimiz şeyin imge boyutu da vardır. Dünyamızda olmayan hiçbir varlığın dilimizde karşılığı yoktur. Dilde kendisine ad bulan şey varlık olmuş olur. Varlığın var olma koşulu kendisini dilde gösterir. Dilimize düşmemiş bir varlığı söylememiz imkansız" dedi ve konuşmasını dilin, kimliğin ve bilincin var olma alanı olduğuna vurgu yaparak sonlandırdı.

 

Haber / Özge MERİÇ