57. Alay’ın Komutanı Hüseyin Avni, Marmaraereğlisi’nde anıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Tekirdağ´da kurulan ve Çanakkale Zaferi’nde kahramanlıklarıyla destanlaşan 57. Alay’ın komutanlarından Hüseyin Avni, ölümünün 107. yıl dönümünde düzenlenen programla anıldı.

GÜNDEM 15.08.2022 17:35:00 0
57. Alay’ın Komutanı Hüseyin Avni, Marmaraereğlisi’nde anıldı

Programa Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim ile komite üyeleri, ilçe protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 


57. ALAY’I ANLATTILAR


Marmaraereğlisi Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen anma programı, Marmaraereğlisi Belediyesi, Tekirdağ Kent Konseyi ve 57. Alay Yürüyüş Komitesi iş birliğiyle organize edildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, Çanakkale Zaferi’nin kazanılmasında önemli bir role sahip olan ve kahramanlıklarıyla destanlaşan 57. Alay Birliği ile ilgili bilgilerin paylaşıldığı sunum yapıldı. Programda konuşan 57. Alay Komitesi Başkanı Hikmet Selim 57. Alay Birliği ve Komutan Hüseyin Avni’nin kahramanlıklarını anlattı. 


ÇANAKKALE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ


Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata da yaptığı konuşmada “57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim ve değerli komite üyelerinin, Hüseyin Avni'nin şehit oluşunun yıl dönümü anısına, düzenlemiş oldukları bu etkinliğin içerisinde yer aldığımız için çok mutluyuz. Ebedi Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 57. Alayı Tekirdağ'da kurması ve sancağı Hüseyin Avni'ye devretmesi Çanakkale'nin kaderini değiştirmiştir. Allah hepsinden razı olsun. Çanakkale Zaferi'nin kahramanlarından olan Hüseyin Avni'ye Allah'tan rahmet diliyorum. Kendisini saygı, sevgi ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların Ardından 57. Alay Yürüyüş Komitesi'ne katkı sunan tüm katılımcılara ve üyelere plaket takdim edildi. 


Haber  / Menşure KARDEŞ