"81 İl'e Dokun" projesiyle birinci oldu

Kırklareli Lüleburgaz'da Buse Ünal tarafından köy okulları ve öğrencilerine yardım etmek amacıyla düzenlenen '81 İle Dokun' projesi, Bilgi Üniversitesi Genç Sosyal Girişimci ödüllerinde birinci oldu.

GÜNDEM 5.11.2018 18:21:00 0
"81 İl

Lüleburgaz'da yaşayan Buse Ünal başlatılan '81 İle Dokun' projesiyle  Bilgi Üniversitesi tarafından her yıl düzenlenen Genç Sosyal Girişimci Ödülleri'ne başvurdu. İlk 20'ye giren Ünal'ın sosyal girişimci projesi 4 günlük eğitim ve mülakatların ardından birinci seçildi. Büyük mutluluk yaşadığını ifade eden Buse Ünal, "Projem, ödül almaya hak kazanan 10 proje arasında alanında birinci seçildi. Büyük mutluluk içerisindeyim" dedi.

 

"PROJEMİZLE 2 BİN 100 ÖĞRENCİYE ULAŞTIK"

 

"81 İl'e dokun" projesiyle şu ana kadar sadece sosyal medya aracılığı ile 2 bin 100 öğrenciye, 90 okula ve 54 ile ulaştıklarını belirten Ünsal, "Mayıs 2017’den beri sürdürdüğümüz projeyi şimdi alacağımız ödül ile bu sistemi hayata geçirmek için harcayacağız. Yardıma ihtiyacı olan ve sırada bekleyen birçok okul var. Bize her gün yeni talepler geliyor. Umarım yeni sistemimiz ile bu talepleri karşılarız ve birçok öğrencinin ihtiyacını karşılarız" dedi. Ünsal, "Türkiye’nin tüm köy okullarına öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda kırtasiye malzemesi, kitap, spor malzemesi, kışlık eşyalar gibi yardımlar gönderdik. Proje başladığından beri birçok okula kütüphane kurulmasına destek olduk" ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Özge MERİÇ