Avrupa Kalite Etiketi ödülünü almaya hak kazandı

Avrupa Okul Ağı Konsorsiyumu organizasyonunda yürütülen eTwinning kapsamında, Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırladığı Kültür Sokağı 3 Projesi, Avrupa Kalite Etiketi ödülünü a

GÜNDEM 5.11.2018 16:00:00 0
Avrupa Kalite Etiketi ödülünü almaya hak kazandı

Avrupa Okul Ağı Konsorsiyumu organizasyonunda, 33 Avrupa ülkesi ve 6 Avrupa’ya komşu ülkenin Eğitim Bakanlıkları veya Ulusal Ajansları tarafından yürütülen eTwinning kapsamında; Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de Kültür Sokağı 3 Projesi hazırladı. Türkiye Ulusal Destek Servisi tarafından gönderilen yazıda ise "Okulunuz, eTwinning projesi "Culture Street No 3" deki çalışmanın mükemmelliği için Avrupa Kalite Etiketi'ne layık görüldü. Bu, çalışmalarınızın, öğrencilerinizin ve okulunuzun çalışmalarının en yüksek Avrupa düzeyinde tanındığı anlamına gelir" ifadelerine yer verildi.

 

eTwinning

 

Milli Eğitim Bakanlığı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) bünyesinde kurulan Türkiye Ulusal Destek Servisi tarafından yürütülmekte olan eTwinning Faaliyeti, Avrupa Komisyonu Eğitim Görsel-İşitsel ve Kültür Yürütme Ajansı (ECAE) tarafından Erasmus+ Programı kapsamında yer aldığı belirtildi.

 

30 ÖĞRENCİ KATILDI


Kültür Sokağı 3 Projesi, Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce Bölümü Zümre Başkanı Bahtışen Yıldırım’ın koordinatörlüğünde ve 30 öğrencinin katılımıyla yapıldı. Oluşturulan projenin içeriğiyle ilgili olarak okul yetkilileri tarafından yapılan açıklamada "Culture Street No 3 Uluslararası eTwinning projesi 6 farklı ülkeden (Türkiye, Slovakya, Romanya, Sırbistan, İtalya ve Ürdün) toplam 11 okulun katılımıyla, 16-19 yaş öğrencilerle çalıştı. Proje eş güdümlü olarak 3 farklı yaş kategorisinde ilerledi. Kültür Sokağı 1 (İlkokul), Kültür Sokağı 2 (Ortaokul), Kültür Sokağı 3 (Lise ). Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kültür Sokağı 3 No’lu projenin kurucu ortağı oldu. Ürdün’deki bir lise ile birlikte, bu projeye okulun 10. Sınıf Otomasyon Bölümünde okuyan 30 öğrenci ile katılım sağlandı. Projenin amacı; öğrencileri farklı kültürlerle tanıştırıp, kültürel miraslarımız konusunda bilgilendirip, ortak yönlerimizi keşfetmek ve ülkeler arasında güzel ilişkiler geliştirmek oldu" ifadeleri yer aldı.

 

BİLGİYİ ÖZÜMSEMELERİNE İMKAN SAĞLADI

 

Yapılan açıklamanın devamında, "Proje kapsamında etkinlikler, Web2.0 araçları ile hazırlanan öğrenci ve okul tanıtımları, proje için isim, logo ve slogan çalışmaları, yerel yemeklerin, doğal güzelliklerin, yöresel oyunların tanıtılması, ülkeler arası yemek değiş tokuşu ve ortaklaşa e-book (elektronik kitap) ve proje final sergisinden oluşmaktadır. Çalışmalar kapsamında öğrenciler ayrıca İngilizceyi kullandılar ve yeni gelişen araçları öğrenmiş oldular. Öğrenciler kurulan WhatsApp grubunda sürekli fikir alışverişinde bulundular. Her öğrenci birbirinden bir şeyler öğrendi. Proje tabanlı öğrenme ve sorgulayıcı öğrenme ile öğrencilerin, kendilerine özgü bir biçimde çalışmalarına, problem çözmelerine, düşünmelerine, sorgulamalarına, bilgiye erişmelerine ve bilgiyi özümsemelerine de imkan sağlandı" sözlerine yer verildi.

 

Haber / Seda AKYOL