AK Parti'de başvurular başlıyor

AK Parti'de 31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimler için aday adaylığı başvuru tarihleri ve başvuru ücretleri belli oldu. Belediye başkanlığı için 5 Kasım'da başlayacak olan baş

GÜNDEM 3.11.2018 18:41:00 0
AK Parti

AK Parti yerel seçimlerde gösterilecek adayların tespiti ve sıralamasını "merkez yoklaması" usulüyle yapma kararı aldı. Yapılan MKYK toplantısında bu kararın alındığı ifade edilirken, 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler için aday adaylığı başvuru tarihleri ve başvuru ücretleri de belirlendi.

 

5 KASIM’DA BAŞLAYACAK

 

AK Parti’de 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler için aday adaylığı başvuru tarihleri ve başvuru ücretleri belli oldu. Belediye başkanlığı için 5 Kasım’da başlayacak olan başvurular 12 Kasım’da sona erecek. Belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyeliği için başvurular ise 5 Kasım-3 Aralık 2018 tarihleri arasında yapılacak.

 

ÜCRETLER DE BELLİ OLDU

AK Parti’de aday adaylığı başvuru ücretleri de belli oldu. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimi aday adaylığı başvuru ücretleri ‘büyükşehir belediye başkan aday adaylığı’ için 10 bin TL, ‘Nüfusu 100 binin üzerinde olan il belediye başkan aday adaylığı’ için 5 bin TL, ‘Nüfusu 100 bin ve daha az olan il belediye başkan aday adaylığı’ için 3 bin TL, ‘Nüfusu 200 binden fazla olan ilçe belediye başkan aday adaylığı’ için 3 bin TL olarak belirlendi. Nüfusu 50 binden 200 bine kadar olan ilçe belediye başkan aday adaylığı’ için 2 bin 500 TL olarak belirlenen başvuru ücreti, ‘Nüfusu 50 bin ve daha az olan ilçe belediye başkan aday adaylığı’ için bin 500 TL, ‘belde belediye başkan aday adaylığı’ için bin TL, ‘büyükşehirlerdeki ilçe belediye meclisi aday adaylığı’ için bin TL, ‘il genel meclisi üyeleri ve büyükşehir olmayan diğer illerin ilçe belediye meclisi üyesi aday adaylığı’ için 500 TL olarak belirlendi.

 

KADIN VE GENÇLERDEN DAHA AZ AİDAT ALINACAK

 

Kadın ve genç aday adaylarından belirlenen aidatların yarısı, engelli aday adaylarından da yüzde 25’i alınacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU