40 yıllık tapu sorunu çözüldü

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat Çınarlı Mahallesi Dere Sokak'ta vatandaşlarla bir araya geldi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ında katıldığı mahalle bulu?

GÜNDEM 1.11.2018 16:27:00 0
40 yıllık tapu sorunu çözüldü

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen projeler ile ilgili tanıtım filmleri ve görsellerin yer aldığı mahalle buluşmasına Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile birlikte Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Gülferah Güral ile Berkay Çakır, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Yüksel Özdal, Süleymanpaşa Belediyesi ilgili birim müdürleri ve Çınarlı Mahallesi Muhtarı Ümit Çalışkan da katıldı.

 

İMAR SORUNU ÇÖZÜLDÜ

 

Çınarlı Mahallesi Dere Sokak'ın imar sorunu çözüldü. Yaklaşık 40 yıldan bu yana imarla ilgili sorunları nedeniyle gündemden düşmeyen Çınarlı Mahallesi Dere Sokak'ta oturan vatandaşlar geçmiş yıllarda yapılan hatalı parsel hesaplamaları nedeniyle mülklerinin tapularını alamıyordu. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Süleymanpaşa Belediyesi'nin 3 buçuk yıldan bu yana süren çabaları sonucunda Dere Sokak’ta yaşanan 40 yıllık sorun çözüm noktasına ulaştı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Dere Sokak'ta bulunan 250’ye yakın haneye bağımsız tapularının verilebilmesi için gerekli tüm işlemlerin ve hukuki süreçlerin tamamlandığının, Kasım ayı sonuna kadar hak sahiplerine müstakil tapularının verilebileceğinin müjdesini verdi.

 

ÇALIŞMALARLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, buluşmada Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 4 yılda Çınarlı Mahallesi’ne yapılan yatırımlar ve bitirilen alt ve üstyapı çalışmaları ile ilgili de bilgi verdi.

 

Haber/Özge MERİÇ