İl İstihdam Kurulu toplandı

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Kırklareli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2018 yılı 4. Olağan toplantısına katıldı. Toplantıda, Milli İstihdam Seferberliği

GÜNDEM 1.11.2018 16:13:00 0
İl İstihdam Kurulu toplandı

Vali Osman Bilgin başkanlığında Kırklareli Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Aytaç Babalıoğullu, 2018 yılının ilk 9 ayı içerisinde yürütülen faaliyetler hakkında kurul üyelerine bilgi verdi.

 

İŞE İLK ADIM PROJESİ

Toplantıda ayrıca, Milli İstihdam Seferberliği kapsamında uygulanan İlave İstihdam Teşvikleri, işbaşı eğitim programları, kendi işini kurmak isteyen engelliler ve eski hükümlülere uygulanan destekler, Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) ile 100 günlük Eylem Planı kapsamında hayata geçirilen Kadın İstihdamının İş’te Anne Projesi ile Desteklenmesi, Bakım Desteği ve üniversite mezunu gençlerin iş gücü piyasasında kalıcı istihdamının sağlanması ve nitelikli iş gücü talebinde bulunan işverenlerin de aradığı özelliklere sahip elemanları istihdam edebilmelerini temin etme maksadıyla hayata geçirilen “İşe İlk Adım Projesi” konuları görüşüldü.

Haber / Yakup KARATEPE