Müzebüs Tekirdağ'da öğrencilerle buluştu

Rahmi M. Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 70 objeyle Türkiye'nin her yanındaki öğrencilerle buluşan Müzebüs'ün son durağı Tekirdağ oldu. Müzebüs, 2018-2019 eğitim ve öğretim yÄ?

GÜNDEM 31.10.2018 17:02:00 0
Müzebüs Tekirdağ

Rahmi M. Koç Müzesi’nin 2003 yılından bu yana sürdürdüğü gezici müze, bu yıl da okulları ziyaret ediyor. Yeni eğitim ve öğretim yılı ile birlikte yeni yolculuğuna başlayan Müzebüs, Tekirdağ’da öğrencilerle buluştu.

 

YANIKAĞIL’DA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Tekirdağ’da ilk olarak Malkara’ya gelen Müzebüs, Batkın Ortaokulu’nda öğrencilerle buluştu. Çorlu Havuzlar Ortaokulu’nu ve Saray Kurtdere Ortaokulu’nu ziyaret eden Müzebüs, Kapaklı Yanıkağıl İlk ve Ortaokulu’nda da öğrencilerle buluştu. Müzebüs, Saray’da da İhsan Uzun Ortaokulu’na konuk oldu.

 

465 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞTI

 

Yola çıktığı günden bu yana 2 bin 160 okulda 465 bin 814 öğrenciye ulaşan gezici müzenin, bu yıl da 30 ilde 130 okul ve 30 bin öğrenciye ulaşması hedefleniyor. Müzebüs’te ulaşım, iletişim, kuvvet-hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 70 obje sergileniyor. Bu objeler arasında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba vb. bulunuyor. Müzebüs’ün ziyaret rotasında yer alan okullar milli eğitim müdürlükleri ile irtibata geçilerek belirleniyor.

 

Haber / Seda AKYOL