Cumhuriyet Bayramı Tekirdağ'da da coşkuyla kutlandı

Cumhuriyetin ilanının 95. yılı ülke genelinde olduğu gibi Tekirdağ'da da coşkuyla kutlandı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, "Cumhuriyet; Türkiye iç

GÜNDEM 29.10.2018 18:10:00 0
Cumhuriyet Bayramı Tekirdağ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen kutlama programı öncesinde Tekirdağ Valiliği’nde düzenlenen tebrigat törenine Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile birlikte Milletvekilleri Mustafa Yel, İlhami Özcan Aygun, Garnizon Komutanı Tank Kur. Alb. Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, protokol üyeleri, kurum müdürleri, siyasi partilerin il başkanları, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

 

GÜNÜN ANLAM  VE ÖNEMİNİ BELİRTEN KONUŞMASINI YAPTI

 

Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Tank Kur. Alb. Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın halkı selamlaması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı okundu. Kutlama programı, Vali Mehmet Ceylan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

 

EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR

 

29 Ekim 1923'ün, Türk Milletinin yüksek karakterinin tecelli ettiği Cumhuriyet idare şeklinin Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edildiği tarih olduğunu dile getiren Vali Mehmet Ceylan, "Bu gün, bu yüce mirasın aziz Türk milletine emanet edilişinin 95. yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyet bayramınız kutlu olsun" dedi. Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvetin milletin kendisi olduğunu dile getiren Vali Mehmet Ceylan, "Türk milleti, Cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır. Cumhuriyetimizin temel hedefi; görevlerini yerine getiren, haklarını kullanabilen, özgüveni gelişmiş, üretken bireyleri topluma kazandırmak olmuştur. Bu ülkede yaşayan herkes hürdür, hukuk önünde eşdeğer vatandaştır; temel hak ve özgürlükler kanunlarla çerçevesi çizilen bir sistem içerisinde özgürce kullanılabilmektedir. Herkes, aynı geçmişi ve ortak bir geleceği paylaşmaktadır.  Herkes, tasada, kederde ve sevinçte ortaktır. Devlet halkın devletidir, üstün irade ve her türlü yönetim yetkisinin kaynağı millet iradesidir. Büyük Atatürk’ün ortaya koyduğu  “Egemenlik; kayıtsız, şartsız milletindir” ilkesi, Devletin ve rejimin temelini oluşturmaktadır. Bütün bunların teminatı; Cumhuriyettir" sözlerine yer verdi.

 

 CUMHURİYET EBEDİYEN PAYİDAR KALACAKTIR

 

Konuşmasına devam eden Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, "Cumhuriyetimiz 95. yılında Milletimizin sahip olduğu; vatan, millet ve bayrak sevgisi, insan haklarına saygı ve adalet gibi köklü devlet gelenekleri ve her geçen gün güçlenen ekonomisi, daha nitelikli hale gelen insan kaynakları, teknolojik yenilikleri sürekli özümseyen ve adapte olan sanayi alt yapısı, bilimsel düşüncenin sürekli geliştiği akademik kurumları ve dosta güven, düşmana korku veren, içindeki  kanserli hücrelerin temizlenmesiyle daha da güçlenen Milli Ordusuyla geleceğe güvenle bakmaktadır. Demokrasimizin tüm yönleriyle kurumsallaşmakta olduğu, 15 Temmuz alçak kalkışma girişimin bertaraf edildiği bu dönem, vatan toprakları üzerinde yaşayan tüm vatandaşlarımızın özüyle, özgünlüğüyle ve özgürlüğüyle farklı renklerde, kokularda, tonlarda çiçekler gibi zenginliğimiz olduğunu bilerek, millet olarak her zamankinden daha çok kaynaşmayı, birlik ve bütünlüğümüze sahip çıkmayı, daha çok çalışmayı ve birbirimizi daha çok sevmeyi gerektirmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, her türlü şer odağının boş çabalarına karşın, önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir. Son olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Cumhuriyete ve vatanına gönülden, karşılıksız bağlı evlatları bir gün toprak olsa da Türk Milletinin karakterine en uygun yönetim şekli olan Cumhuriyet ebediyen payidar kalacaktır" sözleriyle son verdi.

 

DERECEYE GİDEREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan'ın konuşmasının ardından Tekirdağ Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi gösteri sundu. Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini ifade eden şiirlerin okunmasının ardından şiir, resim ve kompozisyon dallarında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Mehmet Ceylan ve protokol üyeleri tarafından verildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni, öğrenciler ve askerler tarafından gerçekleştirilen geçit töreninin ardından sona erdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU