'Vatan ve millet bilinci Andımız ile başlar'

29 Ekim Cumhuriyet'in ilanının 95'inci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Çelenk sunumunun ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camc?

GÜNDEM 28.10.2018 19:11:00 0

Akay ve partililer Atatürk Anıtı önünde hep bir ağızdan Andımız’ı okurken, bazı vatandaşlar da onlara eşlik etti. Andımız’ın bir öğrenci andı olduğunu ve Andımız’dan kimsenin rahatsızlık duymaması gerektiğini kaydeden CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, “Andımızda ülkemizin geleceği olan gençlerin her alanda başarılı ve çalışkan olmaların yönünde bir mesaj var. Andımız tüm okullarımızda yeniden okunmalıdır ve okutulması yönünde de mücadelemiz devam edecek” dedi.

 

OKUMAKTAN GURUR DUYUYORUZ”

 

Andımız’ı okumaktan gurur duyduklarını dile getiren Camcı “Türk’üz ve Türklüğümüzden de gurur ve onur duyuyoruz. Bu gün gelişmiş ülkelerde bile öğrenci antları okullarda okutuluyor.Aslında bir toplumun devletini ayakta tutan en önemli faktörlerden biride toplumda oluşturulan vatan ve millet bilincidir. Okullarda okutulan öğrenci andıda Türk Milletinin bilincinin temelde oluşturulmasının ilk ayağıdır” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ