Yeni park çalışmaları başladı

Ergene Belediyesi tarafından Marmaracık mahallesine yapılması planlanan büyük park projesi kapsamında çalışmalar başladı. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel Marmaracık Mahallesi'nde yapımına başla

GÜNDEM 24.10.2018 14:27:00 0
Yeni park çalışmaları başladı

Ergene’yi her geçen gün daha da güzelleştirme adına çalışmalar yürütüldüğünü belirten Rasim Yüksel, Ergene Belediyesi tarafından Marmaracık Mahallesi'nde yapılacak park için çalışmaların başladığını belirtti.

 

"PARKLARIMIZIN SAYISI ARTIYOR"

 

Ergene Belediyesi Meclis üyesi Salih Tıknas ile birlikte yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Yüksel çalışan personele de kolay gelsin dileklerinde bulunarak "Ergene’de çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın keyifli vakit geçirebilecekleri yeşil alanlar ve çocuk parkları yapmaya devam ediyoruz. Marmaracık mahallemizde de yapımına başlanılan bu yeni parkımız ile yeşil alanlarımızın ve parklarımızın sayısı artmış olacak. Marmaracık mahallesinde bulunan vatandaşlarımız yeni parkın tamamlanmasının ardından aileleri ile birlikte vakit geçirebileceği yeni bir alana kavuşacaklar" dedi.

 

6 BİN 700 METREKARE ALAN ÜZERİNE YAPILACAK

 

Marmaracık mahallesinde toplam 6 bin 700 metrekare alan üzerine yapılacak olan yeni parkta 3 bin 380 metrekare yeşil alan olacağı kaydedildi. Bin 700 metrekare beton yol, 580 metrekare yürüyüş yolu, çocuklar için 645 metrekare kauçuk oyun alanı, 13 adet kamelya, 50 adet oturma bankı, 1 adet çay ocağı, bay, bayan ve engelli tuvaleti, alan içinde bulunan bin 200 ağaca ek olarak bin 827 adet ağaç, oyun grupları, spor aletleri, trambolinler, engellilere yönelik aletler, aydınlatma ve sulama sistemleri yapılarak, parkın etrafının beton duvarlar ile de çevrileceği belirtildi.

 

Haber / Seda AKYOL