Hedef 2019'da tekli eğitime geçmek

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Salonu'nda düzenlenen Okul Güvenliği Toplantısı'nda konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, hedeflerinin 2019'da tekli eğitime geçmek olduğunu söyledi. Çerke

GÜNDEM 23.10.2018 19:02:00 0
Hedef 2019

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan başkanlığında okul güvenliği toplantısı düzenlendi. Saat 15:30’da düzenlenen toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Toplantının açılışında konuşan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy’de 4 anaokulu, 15 ilkokul, 15 ortaokul, 11 lise, 2 özel eğitim okulu, halk eğitim merkezi, mesleki eğitim ve rehberlik araştırma merkezi bulunduğunu belirtti.

 

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ GÖREVLENDİRİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan ‘İşbirliği protokolü’ kapsamında çevresel riskler ve okulların fiziksel güvenlikleri göz önünde bulundurularak risk analizine dayalı plan çerçevesinde okul kolluk görevlileri, güvenli eğitim koordinasyon görevlileri ve okul giriş çıkış saatlerine göre ekiplerin belirlendiğini, birinci ve ikinci öncelik dereceli ilkokul, ortaokul ve liselerin tamamına ‘Özel güvenlik görevlisi’ görevlendirildiğini ifade eden Gümüş, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ilgili yazıları gereği öğrencilerin okula gitmek için evlerinden ayrılmasından başlayarak evlerine dönünceye kadar ki zamanda güvenli bir eğitim öğretim hayatı geçirmelerini muhtemel şiddet olayları ile madde bağımlılığı ve diğer alışkanlıklardan korunmaları, çağın gereklerine uygun güvenli eğitim ortamları sağlanarak topluma yararlı, ruh ve beden sağlığı yerinde, kendine güvenen, ülkemize yararlı bireyler olarak yetişmeleri için bütün paydaşların işbirliği ile okul güvenliği önlemlerinin alındığını söyledi.

 

BİRİNCİ DERECE RİSKLİ OKULLARDA POLİS GÖREVLENDİRİLDİ

Polis bölgesinde birinci derece riskli Raif Dinçkök Ortaokulu, Nurullah Narin Ortaokulu, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Mevlana İlk ve Ortaokulları’nda 5 polisin görevlendirildiğini dile getiren Gümüş “Ayrıca okullarımızda günlük, haftalık ve 15 günde ayda bir okul polis okul jandarması tarafından okul güvenliği raporları tutulmaktadır” dedi.

 

“MUTAT DENETİMLER YAPILIYOR”

Birinci derece riskli okullarda her gün, ikinci derece riskli okullarda haftada bir, üçüncü derece riskli okullarda 15 günde bir, dördüncü derece riskli okullarda ayda bir mutat denetimler yapıldığını kaydeden Gümüş “Öğrencilerin madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan korunması amacıyla diğer kurumlarla koordineli bir şekilde okullar çevresinde kafe, internet salonu market büfe, kamuya açık yerlerde çocuk narkotim, asayiş ihtiyaç duyulan ekiplerle genel asayiş uygulamaları ve denetimler yapılmaktadır. Okul giriş çıkışlarında asayiş artırılmıştır” dedi.

 

“HER YIL 60-70 DERSLİK İHTİYACI DOĞUYOR”

Olumsuz etkilendiği değerlendirilen metruk binaların belediye tarafından yıkıldığını dile getiren Gümüş “Çocuklara sigara alkol satışı yapanlar ilgili 5327 sayılı kanunun 194.madde gereği işlem yapılmaktadır. Okul kantin denetimleri de devam ediyor” dedi. Derslik ihtiyacı ile ilgili de konuşan Gümüş “İlçede her yıl artan nüfusuyla birlikte 60-70 derslik ihtiyacı doğuyor. Hayırseverlerimiz ve devletimizin yatırımlarıyla okullarımızı ilçemize kazandırıyoruz” dedi.

 

“4 OKULDA KAMERA SİSTEMİ KURULDU”

Kent güvenlik okul sistemiyle birlikte 4 okulda kamera sistemi kurulduğunu söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş “Zeki Algur İlkokulu ve Kızılpınar’da yeni açılan okulumuzda sadece alarm sistemi yok. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında 33 bin 843 olan öğrenci sayımız şimdi ise 36 bin 466 oldu” dedi. İkili eğitim 2016’da yüzde 75,56 iken bu yıl bu rakamların ilkokulda yüzde 39,43’e, ortaokulda ise yüzde 29,15’e düştüğünü söyleyen Gümüş “2019 itibariyle inşallah tekli eğitime geçeceğiz” dedi.

 

“VELİLERE DE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR”

Toplantıda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban da okullarda güvenlik önlemlerinin sağlanmasında velilere de önemli görevler düştüğünü belirterek “Öncelikle sayın valimizin milli eğitime, okullara ve okul güvenliğine duyduğu ilgi ile ilçemize teşrif ettiği için şükranlarımı arz ediyorum. Az önce sunumda da belirtildiği üzere ilçemizde okul güvenliği için çalışmalar devam ediyor. Biz öğrencilerimizin güvenliği için tüm tedbirlerimizi aldık” dedi.

 

“SADECE POLİSİYE TEDBİRLERLE ÇÖZMEMİZ İMKANSIZ”

Bu güvenlik tedbirlerinin uygulanması için topyekün çalışmak gerektiğini söyleyen Kaymakam Abban “Şöyle ki, biz her ne kadar üzerine düşersek düşelim madde bağımlılığını polisiye tedbirlerle çözmemiz imkansız. Sizin değerli katkılarınıza ihtiyacımız var dedi. Rehber öğretmenlere ve okul yöneticilerine de çok önemli görevler düştüğünü kaydeden Abban velilerin de çocuklarına şefkatle bakması ve durumu rehber öğretmenlere bildirmesi gerektiğini kaydetti.

 

“EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Yaklaşık 2 yıldır Çerkezköy’de görev yaptığını kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban “Göreve başladığımda Valimizin bir talimatı vardı. Bana ‘Bir hayırsever bulun, okul yapsın’ demişti. Biz 14 tane hayırsever bulduk. Bugün itibariyle çoğu okulumuz eğitime açılmış ve hali hazırda 13 tane devlet yatırımı ile okul yapım çalışmaları sürüyor. Ben burada emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

“TEKLİ EĞİTİME GEÇECEĞİZ”

Kaymakamlık olarak önümüzdeki yıl bakanlığın talimatları doğrultusunda normal eğitime geçmeyi planladıklarını ve geçeceklerini söyleyen Abban “Çok hızlı göç alıyoruz. Her yıl yüzde 10’a yakın nüfus sayımız artıyor. Yüzde on göç demek her yıl 10 bin kişi demek. Bunların 2 bin 500’ü ise öğrencidir. Yani burada tekli eğitime geçildikten sonra da her yıl 3 okul yapmak gerekiyor. Ben bu endişeyi de burada dile getirmeyi uygun görüyorum” dedi.

 

“BU SÜRECİ BİRLİKTE YÜRÜTECEĞİZ”

Toplantıda Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan da konuşma yaptı. İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği protokol ve kendilerine verilen talimatlar doğrultusunda okul güvenliği konusunda gerekli tedbirlerin alındığını ve alınmaya devam ettiğini söyleyen Ceylan, “Önceliğimiz bize emanet edilen yavrularımızı güvenli bir şekilde eğitim almasını sağlamaktır. Bu faaliyeti yürütürken de hepimize görevler düşmektedir. Biz bu süreci ise birlikte yürüteceğiz” dedi.

 

“HEDEF 2019’DA TEKLİ EĞİTİME GEÇMEK”

Çerkezköy’ün son 2 yılda ciddi eğitim yatırımları aldığını söyleyen Ceylan “Hem hayırseverler ve hükümet tarafından 27 proje bitti ve tamamlandı, bir kısmı devam ediyor. Hedefimiz 2019’da tekli eğitime geçmek. Bu amaçla çalışmalarımızı sıkı bir şekilde sürdürüyoruz” dedi. “Bize emanet edilen çocuklarınız ilk aşamada evlerinden okullarına gelene kadar ve okulda geçirdikleri süre zarfında güvenlikleri bizlere emanettir” diyen Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan “Biz de okul güvenliğinin sağlanması, okul çevresindeki olumsuzlukların sonlandırılması konusunda gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz. Velilerimizin de duyarlılığını bekliyoruz. Bu süreci hep birlikte yürüteceğiz. Bizlere emanet edilen çocuklarımızı çok iyi yetiştirmeye gayret sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“BİREBİR GÖZLEM YAPIYORUZ”

Çerkezköy’de okulların büyük bölümünde İŞKUR vasıtasıyla özel güvenlik görevlileri tahsis edildiğini söyleyen Ceylan “Polis görevlendirildi ve bazı bölgelerde jandarma da görev yapıyor. Okullarımıza kamera sistemi yerleştirdik. Tüm olumsuz durumlara karşı önleyici tedbirlerimizi sürdürüyoruz. Emniyet görevlilerimizi okul servisleri konusunda hassas olmaları konusunda uyarıyoruz. Tabi bunlarla da kalmıyor, okullarımıza da ziyaret gerçekleştiriyoruz. Okul içerisinde birebir gözlem yapıyoruz. Faydalı ve olumlu programlar gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

“TEDBİRLERİMİZ ALIYORUZ”

Önemli hedeflerinden birisinin de gençleri sağlıklı ve en iyi şekilde yetiştirebilmek ve olumsuzluklardan korumak olduğunu söyleyen Ceylan “Okul çevresinde tedbirlerimizin asıl amacı budur. Çocuklarımızı uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığı konusunda korunması için tedbirlerimizi alıyoruz” dedi. Çerkezköy Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıya Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Şahin Karakaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fuat Asım Arvas, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Şube Müdürleri, öğretmenler, veliler, okul aile birliği başkanları katıldı.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU