Dış Ticaret Okulu'nun tanıtımı yapıldı

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından Lüleburgaz'da düzenlenecek olan ''Dış Ticaret Okulu'' okulu eğitim programının lansmanı Lüleburgaz'da yapıldı. Lüleburgaz'da dÃ

GÜNDEM 23.10.2018 18:59:00 0
Dış Ticaret Okulu

Eğitim programının lansmanına Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İlhami Cebelli ve yönetim kurulu üyeleri ile ihracat yapmak isteyen firmaların yetkilileri katıldı.

 

“İHRACAT SEFERBERLİĞİNİ HEP BİRLİKTE BAŞLATALIM”

Toplantıda konuşan Genel Sekreter Mahmut Şahin, hiç ihracat yapmamış, ihracata yeni başlamış, ihracat faaliyeti kesintiye uğramış ve ihracat kapasitesini artırmak isteyen firmalarımıza yönelik teorik ve danışmanlık eğitimi şeklinde destek verileceğini belirterek “Trakya Bölgesi’ndeki firmalarımızın birçoğu gerek personel eksikliği, gerek bilgi eksikliği sebebiyle ihracata adım atmaya çekiniyorlar. Bu eksikliği gidermek ve ihracatta farkındalık yaratmak adına ‘’Dış Ticaret Okulu’’ eğitim programını düzenliyoruz. İhracat seferberliğini Lüleburgaz’daki firmalarımız ile başlatabiliriz. Firmalarımıza verilecek dış ticaret eğitim programı ve danışmanlık desteği ile Trakya Bölgesi’nin ihracat kapasitesi artacak. Dolayısıyla hem ülke ekonomisine hem de Bölge ekonomisine katkı sağlanacak. İhracatın artıp ithalatın azaldığı ortamda ülkemize döviz girdisinde artış sağlanarak, cari açığı kapatılmasına katkı sağlamış olacağız. Trakya'da bir sistem kuruyoruz. Hangi firma, hangi ülkeye ne ihracatı yapabilir şeklinde. Amacımız Türkiye'nin ihtiyacı olan ihracat yapma, ülkeye döviz kazandırma noktasında şu anki kritik dönemde katkı sağlayabilmek. Tabiri caizse ihracat seferberliğini hep birlikte başlatalım. Yapmak istiyorum deyip de, benim elemanım yok diyene biz yardımcı olalım. Elemanım var ama bilmiyor diyene öğretelim. Yurt dışı piyasası nasıldır diyene, yardımcı olalım. Zaten kuş uçmaya başlayınca, gerisi geliyor. Günümüz Türkiye'sinde ihracatın Dolar ve Avro'nun yükseldiği, artık ihracat yapmanın avantaj hale geldiği ve ithalatın en uygun şartlarda, en iyi imkânlarla yapılması gerektiği bir ortamda biz Trakya Kalkınma Ajansı olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Odalarımıza bu konuda desteğimizi sonuna kadar sürdürmeyi taahhüt ediyoruz. Burada hem firma kazanacak hem de büyük resimde Türkiye kazanacak. Yeter ki firmalarımızın ihracat yapma isteği olsun” dedi.

Haber / Menşure KARDEŞ