"Enflasyonla Mücadele Programını destekliyoruz"

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, "Artan enflasyon hem alım gücü düşen vatandaşlarımızı, hem de artan girdi maliyetleri ve faizler nedeniyle firmalarımız?

GÜNDEM 23.10.2018 15:42:00 0

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, dün saat 11:00’da odada yönetim kurulu başkan yardımcıları Mustafa Seçkin, Mehmet Danyeli, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Çetin, Metin Taşdelen, Mustafa Ogün Asıl ve Rasim Bilgen ile birlikte basın açıklaması yaptı.

 

“FİRMALARIMIZI OLUMSUZ ETKİLİYOR”

Son dönemde döviz kurlarında yaşanan olağandışı hareketlerin de etkisiyle enflasyon oranının yeniden çift hanelere çıktığını belirten Kozuva “Artan enflasyon hem alım gücü düşen vatandaşlarımızı, hem de artan girdi maliyetleri ve faizler nedeniyle firmalarımızı olumsuz etkilemektedir. Tüm bu sıkıntıları aşmak için, Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın liderliğinde başlatılan Enflasyonla Mücadele Programını son derece önemli buluyor ve destekliyoruz” dedi.

 

“TÜM ODA ÜYELERİMİZİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ”

Kozuva “Hepimiz tek yürek ve tek ses olursak, enflasyonla mücadelede de netice alacağımıza eminiz. Hem firmalarımızın hem de milletimizin, enflasyonla topyekün mücadeleye en geniş şekilde katılacaklarına inancımız tamdır. Biz de, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak siz değerli basın mensuplarımız kanalıyla, tüm Oda üyelerimizin desteğini ve bu kampanyaya katılımlarını rica ediyor ve bekliyoruz. İnanıyorum ki, Çerkezköy, Kapaklı ve Saray olarak gereken fedakârlığı gösterip, ülkemiz ve milletimiz için başlatılan bu iktisadi mücadele de en ön cephede yer alacağız” dedi.

 

“TEK HANELİLERE İNDİRİMELİYİZ”

Enflasyonla mücadelenin çok önemli olduğunu belirten Kozuva “Ülkemiz 15 yıldır çift hanelileri görmemişti. Bunu hep birlikte tek hanelilere indirmeliyiz. 22 tane oda üyemiz enflasyonla mücadele programına destek vermek için bize başvurdu. Biz de önümüzdeki günlerde bu firmalarımızı ziyaret edeceğiz. Bu dönemde taşın altına elimizi değil, gövdemizi koymaya hazırız” dedi.

 

“ÖNCELİK AYAKTA KALMAK”

Enflasyonla Mücadele Programı kapsamında geçtiğimiz hafta oda olarak yüzde 20 indirim kararı aldıklarını anımsatan Kozuva, “Bize müracaat eden arkadaşları ziyaret ederek, indirimin sadece sözde kalıp kalmadığını denetleyeceğiz. Hepimiz elimizi taşın altına koyacağız. Enflasyonu çift haneden tek haneye düşürmeliyiz. Türkiye batarsa hepimiz batarız. Biz şu anda dünya ile mücadele ediyoruz. Kimsenin şu anda para kazanma gibi bir düşüncesinin olmaması lazım. Bu dönemde öncelik ayakta kalmak” dedi.

 

İLK ADIM TASARRUF OLMALI

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Danyeli de “Enflasyonla mücadelede ilk etapta üreticileri düşünüyoruz. Ama tüketicilerin de ilk adımı tasarruf olmalı. Milli ve yerli ürünleri kullanmalılar, tüketim çılgınlığı ile ilgili belirli bir seviyeye inmeliler. İhtiyaç olmadan yapılan tüketimler de enflasyonu yükseltiyor” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU