Çocuk gelişimi için beslenme önerileri

Diyetisyen Doktor Tuğçe Ünlüdağ, Fevzipaşa İlkokulu'nda düzenlenen seminerde "Çocuklarda sağlıklı beslenme" konusunu anlattı. Çocuğun gelişimi ile ilgili konuşan Ünlüdağ â??

GÜNDEM 22.10.2018 16:38:00 0
Çocuk gelişimi için beslenme önerileri

Fevzipaşa İlkokulu’nda dün 13:00-14:00 saatleri arasında hijyen ve sağlıklı yaşam değeri kapsamında diyetisyen doktor Tuğçe Ünlüdağ tarafından “Çocuklarda sağlıklı beslenme” konulu seminer verildi.

 

“YETERLİ VE DENGELİ TÜKETMELERİ GEREKİR”

Okul Müdürü Hakan Asma, müdür yardımcıları, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katıldığı seminerde konuşan Diyetisyen Dr. Tuğçe Ünlüdağ, öğrencilere ve velilere yeterli ve dengeli beslenmenin önemini anlattı. Sağlıksız gıdaları örneklerle açıklayan Ünlüdağ “Çocuklar için en önemli öğün kahvaltı. Çocukların sağlıklı beslenmesi için dört besin grubunda bulunan besinlerden yeterli miktarlarda ve dengeli biçimde tüketmeleri gerekmektedir” dedi.

“OKUL BAŞARISI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Güne yeterli  ve dengeli yapılan bir kahvaltı ile başlamanın öğrencilerin okul başarısında çok önemli olduğunu kaydeden Ünlüdağ “Okul çağındaki çocukların beslenmesinde anne ve babaların çok dikkat etmesi gerekiyor Çocuk sütü sevmiyorsa zorla içirilmesin. Farklı beğeneceği alternatifler sunulmasında fayda var. Mesela sütün yerine yoğurt yedirilebilir ya da ayran içirilebilir. Böylelikle çocuğun zamanla süt içmesi de sağlanmış olur. Özellikle okula giden çocuklara mutlaka kahvaltı yaptırılmalıdır. Kahvaltı çocuk gelişiminde çok önemlidir” uyarılarında bulundu. Çocukların yeterli miktarda su içmeleri gerektiğini de söyleyen Ünlüdağ, her çocuğun günde en az bir buçuk litre su içmesi gerektiğini söyledi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU