İki üniversite işbirliği yapacak

Trakya Üniversitesi ile Hırvatistan Baltazar Zapresic Uygulamalı Bilimler Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokolle, eğitimsel-bilimsel iş birliği ve ikili ilişkiler kurulması amaçlanı

GÜNDEM 19.10.2018 17:06:00 0
İki üniversite işbirliği yapacak

Protokol Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile Baltazar Zapresic Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vladimir Simovic tarafından imzalandı.  Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar ve Dış İlişkiler Ofisi Sorumlusu Öğr. Gör. Nurgül Sarsılmaz’ın da katıldığı törende ayrıca, iki ülke ve üniversitelerdeki eğitim olanakları da konuşuldu.

 

 “FARKLI BİR KONUMA SAHİP”

 

İmza töreninde konuşan Baltazar Zapresic Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vladimir Simovic, sahip oldukları ileri ve yüksek teknolojinin, her alanda kendini hissettirdiğini ve bu yönüyle Zapresic Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin, Hırvatistan’da yer alan diğer üniversitelerden farklı bir konuma sahip olduğunu dile getirdi. Üniversitelerinin AB projelerine önem verdiğini, sosyal bilim, tıbbi eğitim gibi birçok alanda eğitim vermeye ve bu alanlarda proje geliştirmeye devam ettiklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Vladimir Simovic, online eğitimin, üniversitelerinde uzman bir yaklaşımla yürütüldüğünü ve bir çok ön lisans programının müfredatını uzaktan eğitim sistemi üzerinden yürüttüklerini belirtti.

 

“MARKA ÜNİVERSİTE OLMAYA ÖNEM VERİYORUZ”

 

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise Trakya Üniversitesi’nin Balkan Üniversiteler Birliği’nin Kurucu Üyesi ve Kalıcı Genel Sekretaryası olduğunu anımsatarak “Balkanlar üzerindeki misyon ve vizyonumuza paralel, Balkanlar’da akla gelen ilk Türk üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Uluslararası öğrenci sayımızı her geçen yıl daha yukarılara taşıyoruz. Uluslararası alanda gerçekleştirdiğimiz ikili öğrenci ve öğretim elemanı değişimi protokollerinin yanı sıra Mevlana, Erasmus ve Farabi gibi programlarla, uluslararasılaşmaya ve marka bir üniversite olmaya büyük önem veriyoruz” dedi.

 

Haber / Seda AKYOL