"Kızılpınar'ın altyapı sorununu ortadan kaldırdık"

Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen kahvaltıda Mahalle Evi kursiyerleri ile bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Biz göreve geldiğimizde Kızılpınar, 1992 yıl

GÜNDEM 17.10.2018 17:32:00 0

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen kahvaltıda Mahalle Evi kursiyerleri ile bir araya geldi.

 

“BU BİRLİKTELİĞİN ÖRNEK OLMASINI SAĞLAYACAĞIZ”

 

Mahalle Evi projesini Veliköy’den başlattıklarını ve 2’nci mahalle evini Kızılpınar’a açtıklarını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Burası kadınlarımızın ve çocuklarımızın eğitim yuvası haline geldi. Bildiğiniz gibi Kızılpınar, Çerkezköy’ün en çok göç alan ve en hızlı büyüyen mahallesidir. Biz bu mahalle evimizde kadınlarımızın bir araya gelmelerini, kadın dayanışması ve komşuluk ilişkilerinin artması için çalışıyoruz. Kızılpınar Mahalle Evi’ne gelip kurslara katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Burası sizlerindir. Mahalle Evimize sahip çıktığınız için ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah hep birlikte el ele vererek, bu güzel birlikteliğin, bu büyük dayanışmanın, hem Tekirdağ’a hem de ülkemize örnek olmasını sağlayacağız” dedi.

 

“GEREKLİ ÇALIŞMALAR YAPILACAK”

 

Konuşmasının ardından mahalle sakinlerinin taleplerini dinleyen Akay, mahallede bulunan metruk binalarla ilgili şikayet üzerine de, bahse konu yerlerin yıkımı ile ilgili gerekli çalışmaların yapılacağını kaydetti. Başkan Akay mahalle sakinlerinin eğitim konusundaki taleplerine de cevap vererek “Kızılpınar Mahallesi’ndeki okullarda sınıf mevcutları 60’ı buldu. Bildiğiniz gibi bu Milli Eğitim Müdürlüğü sorumluluğunda olan bir konudur. Fakat biz Çerkezköy Belediyesi olarak bu soruna duyarsız kalmadık” dedi.

 

“YENİ OKULLAR YAPILDI FAKAT YETERLİ DEĞİL”

 

Son 2 yılda İlçe Kaymakamlığı ile birlikte eğitim alanında çok önemli işler yaptıklarını söyleyen Akay “Kızılpınar Mahallemizde geçmişten günümüze kalan eğitim alanlarının hepsi sorunlu alanlar. Bu alanlardaki sorunların çözümü konusunda çalışmalarımız sürüyor. Kızılpınar Mahallemize yeni okullar yapıldı. Fakat yeterli değil. Çünkü burası çok hızlı nüfus artışı olan bir bölge. Dolayısıyla yapılan okullar ihtiyacı karşılamıyor. Daha fazla okul yapılması gerekiyor” dedi.

 

“ALTYAPI SORUNUNU ORTADAN KALDIRDIK”

 

Başkan Akay, “Biz göreve geldiğimizde Kızılpınar, 1992 yılında nüfusu henüz 2 bin 500 iken yapılmış kanalizasyon hatlarını kullanıyordu. Yıllarca altyapı sorunu görmezden gelindi. İlk iş olarak Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte 72 kilometre kanalizasyon, 4 kilometre de yağmursuyu hattı döşeyerek altyapı sorununu ortadan kaldırdık” dedi. Ardından yaşam alanı içinde kalan 240 sokak ve 17 caddeyi kapsayan yol yapım çalışmalarına başladıklarını söyleyen Akay “Çalışmaların yüzde 77’sini tamamladık. Kalan yüzde 23’lük kısmı da en kısa sürede tamamlayacağız. Siz de takdir edersiniz ki altyapı ve yol sorunu olan bir bölgede park yapmak doğru olmazdı. Altyapıyı tamamladık. Yol çalışmalarının da tamamlanmasının ardından ilçe merkezinde yaptığımız park çalışmalarının aynısını Kızılpınar’da da yapacağız” dedi. Kahvaltıya Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yanı sıra Kızılpınar Mahalle Muhtarı Ahmet Milli, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin ve 300’e yakın mahalle sakini katıldı.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU