Mandalı: Kapaklı'nın çehresini değiştirdik

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe genelinde yapılan çalışmaları değerlendiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı "Kapaklı Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz

GÜNDEM 17.10.2018 14:40:00 0
Mandalı: Kapaklı

İlçe genelinde kirlilik nedeniyle oluşan kötü görüntüyü ortadan kaldırmak için yürütülen çalışmalar kapsamında birçok noktada temizlik çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Yaşanılabilir ve temiz çevre sloganıyla Kapaklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde mıntıka ve çevre temizliğini sürdürüyor. Daha temiz ve yaşanılabilir bir çevre için her vatandaşın duyarlı olması gerekiyor” dedi.

 

BELEDİYENİN BAŞLICA GÖREVLERİ ARASINDA

 

Bir kentin temizliğinin belediyelerin başlıca görevleri arasında olduğunu kaydeden Mandalı “Yaşadığımız kent hepimizin. Bu amaçla, daha temiz ve yaşanılır bir Kapaklı için üzerimize düşen vatandaşlık görevini de yerine getirmeliyiz. Bir şehri temizlemek için önce sokağımızı temizlemeliyiz. Çocuklarımıza temizlik bilincini küçük yaşlarda aşılamalıyız. Böylelikle hem sokağımızı temizleyen temizlik görevlilerimizin işlerine kolaylık sağlamış, hem de daha temiz bir kentte yaşamış oluruz. Temizlemek belediyenin asli görevidir. Temizlemenin birinci görevi ise kirletmemektir. Kirletmeme kültürünü öğrenmemiz lazım” dedi.

 

“DAHA YAŞANABİLİR BİR KAPAKLI BIRAKMAK HEPİMİZİN GÖREVİ”

 

Vatandaşlardan, belirlenen kurallara uymalarını, çevre sağlığı ve temizliğine gerekli hassasiyeti göstererek, şehre sahip çıkmaklarını isteyen Başkan Mandalı “Geleceğimiz olan çocuklarımıza daha yeşil, daha temiz ve daha yaşanır bir Kapaklı bırakmak hepimizin görevidir” dedi. Mandalı, belediye sınırlarındaki ana cadde ve sokaklarda şehri güzel bir görünüme kavuşturmak için çalıştıklarını ifade ederek “Tüm mahallelerimizde düzenli olarak çöplerinin toplanmasının yanı sıra, her gün şehrimizin dört bir yanını sabahtan akşama kadar ellerinde süpürge ile temizleyen çalışanlarımızla daha temiz bir şehir oluşturma gayesindeyiz. Ayrıca belediyemiz sınırlarındaki bütün ana cadde ve sokaklardan her gün düzenli olarak çöpler toplanıyor” dedi.

 

“DAHA TEMİZ BİR GÖRÜNTÜYE KAVUŞTURUYORUZ”

 

Ekiplerin ilçenin ana arterleri, sokak ve mahalleleri de süpürdüğünü kaydeden Mandalı “Ayrıca tüm ana arter ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerimizde süpürgeci ekiplerimiz çalışıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğümüze bağlı olarak çalışmakta olan çöp süpürme aracı ile gün içerisinde şehrimizdeki cadde ve sokaklar periyodik olarak süpürülüyor. Yaptığımız bu temizlik hareketi ile hem görüntü kirliliği ortadan kalkıyor, hem de şehrimiz daha temiz bir görüntüye kavuşuyor” dedi.

 

“ŞEHRİMİZİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİK”

 

Mandalı, hayata geçirdikleri projeler ile Kapaklı’nın çehresini değiştirdiklerini ifade ederek “Kapaklı Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz projeler ile şehrimizin çehresini değiştirirken, vatandaşlarımızın yaşadıkları şehirden mutlu olabilmeleri adına her geçen gün artan hizmet ağımız ile örnek bir belediyecilik anlayışını ortaya koymaya çalışıyoruz” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU