Cumhurbaşkanına hakaret davasından beraat etti

Parti toplantısında yaptığı konuşma nedeniyle 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret, halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmek' iddiasıyla yargılanan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem EÅ

GÜNDEM 16.10.2018 15:45:00 0
Cumhurbaşkanına hakaret davasından beraat etti

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın 2 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılandığı davanın ikinci duruşması Tekirdağ 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Ekrem Eşkinat, avukatı İzzet Güneş Gürseler ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Murat İlvan katıldı.

 

BERAATINI İSTEDİ

 

Önceki savunmalarını tekrarlayan Başkan Eşkinat, beraatını istedi. Eşkinat'ın avukatı Güneş Gürseler ise suçlamaların yasal unsurlarının oluşmadığını belirtti. "Cumhurbaşkanı'na hakaret suçu özel bir kasıt ile işlenebilir, eleştiri niteliğindeki sözler Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin yerleşik kararlarında da belirtildiği üzere hakaret niteliğinde değildir. Atılı suçları yasal unsurları oluşmamıştır” diyen Gürseler, müvekkilinin beraatını istedi.

 

BERAAT ETTİ

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Murat İlvan da Ekrem Eşkinat'ın yargılandığı suçlamalardan ceza almasını talep etti. Tekirdağ 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Burhan Avşar kararında, Eşkinat hakkında 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret, halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmek' suçlarına ilişkin 'yasal unsurların oluşmadığı' gerekçesiyle beraat kararı verdi.

 

Haber/ Gülveren ALTUNOĞLU