İkram çeşmelerinden çorba akıyor

Süleymanpaşa'da yaz ayları boyunca soğuk su akan ikram çeşmelerinde havaların soğuması ile birlikte yeniden sıcak çorba akmaya başladı. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Yaz s?

GÜNDEM 15.10.2018 18:01:00 0
İkram çeşmelerinden çorba akıyor

Hafta içi her gün sabah 06.30 ile 09.30 saatleri arasında Köprübaşı, Cengiz Topel Meydanı ve Otogar karşısında hizmet veren İkram Çeşmeleri’nden her gün farklı bir çorbanın, işlerine ya da okullarına gitmek için erken saatlerde evlerinden çıkan vatandaşlara ücretsiz ikram edildiğini belirten Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “İkram Çeşmelerinin kullanımını vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda belirledik. Yaz sıcaklarında vatandaşlarımızın soğuk içme suyu ihtiyacını karşılayarak kış aylarında da sabah erken saatlerde işine, okuluna giden vatandaşlarımızın güne sıcak bir çorba ile başlaması bizi mutlu ediyor. Vatandaşımızın neye ihtiyacı varsa İkram Çeşmelerimiz ile yanlarındayız” dedi.

 

ÇORBALAR DOST ELİ AŞEVİNDE YAPILIYOR

 

Eşkinat, İkram Çeşmelerindeki çorbaların Süleymanpaşa Belediyesi Dost Eli Aşevi’nde hazırlandığını ifade ederek “Süleymanpaşa Belediyesi Dost Eli Aşevi’nde görevli personellerimiz gece 03.00’te 04.00’te vatandaşlarımız ücretsiz olarak bir bardak sıcak çorba içebilmesi için hazırlıklara başlıyorlar. Hafta içi her sabah 06.30 – 09.30 saatleri arasında Cengiz Topel Meydanı, Otogar karşısı ve Köprübaşı mevkisi olmak üzere 3 ayrı noktada bu hizmeti 4 yıldır vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Kış aylarında İkram Çeşmelerimizden her sabah yüzlerce bardak sıcak çorba ikram ediyoruz. Bu sayıyı talebe göre arttırıyor, çorba biten çeşmelerimize takviye yapıyoruz. Sıcak çorba ikramı ile vatandaşımızın hem yüzünü güldürüyor hem de içini ısıtıyoruz” dedi.

Haber / Özge MERİÇ