Haluj gecesinde buluştular

Çerkezköy'de faaliyet gösteren Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel hale getirilen Haluj Gecesi etkinliğinin bu yıl 12'ncisi düzenlendi.  Katılımın yoğun olduğu

GÜNDEM 15.10.2018 17:40:00 0
Haluj gecesinde buluştular

Önceki akşam 19.00-23.00 saatleri arasında düzenlenen Haluj gecesi etkinliğine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Emin Sungur, Çerkezköy Samsunlular Derneği Başkanı Kenan Topçu ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

 

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Emrullah Ataçay, etkinliğe katılan herkese teşekkür etti. 6 Ekim tarihinde bir ulusal televizyon kanalında yayınlanan bir dizide Çerkezlere yapılan hakareti de kınayan Ataçay, bu konuda Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

 

“DERNEĞİMİZE SİYASET SOKMADIK, SOKMAYACAĞIZ”

 

Mahmut Göçmez’den devraldıkları görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştıklarını ifade eden Ataçay, “Derneğimiz kurulduğundan bu yana dernek başkanlığı ve yönetiminde bulunanlar olarak derneğimize bu güne kadar siyaset sokmadık ve bundan böyle de siyaset sokmayacağız” dedi. Tüm siyasi partilere eşit mesafede olduklarını kaydeden Ataçay, “Üyelerimizi özellikle uyarıyorum dernek ile ilgili dışarıda konuşulanlara itibar etmeyin. Herhangi bir istek talep yada dernek ile ilgili bilgi almak istiyorsanız derneğimize gelip gerekli ve doğru bilgiyi yönetimden yada başkan olarak benden alabilirsiniz” dedi.

 

“DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da etkinlikte yaptığı konuşmada “Bu güzel gecede aranızda olmaktan mutluluk duyuyorum. Sizler kültürlerinizi bu coğrafyada yaşatarak kültürümüze zenginlik katıyorsunuz” dedi. Kültürlerin yaşatılması için gerekli desteği vermeye devam edeceğini söyleyen Başkan Akay, “81 ilden gelen insanlarımızın kaynaştığı ve kardeşçe birlik ve beraberlik içinde yaşadığı kentimizde tüm bölgelerin kültürlerinin yaşatılması ilçemizde bir kültür zenginliğinin oluşmasında büyük katkı sağlıyor ve Trakya’da en zengin kültüre sahip kentlerden biri olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

“BU YIL 12’NCİSİNİ DÜZENLİYORUZ”

 

Etkinlikte konuşan Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği eski Başkanı Mahmut Göçmez de 12 yıl önce kültür etkinlikleri kapsamında başlattıkları haluj gecesinin bu yıl 12’ncisini düzenlediklerini belirterek, etkinliğe katılan herkese teşekkür etti. Yaşadıkları bu topraklarda Çerkezköy’ün daha iyi yerlere gelmesi için birlik ve beraberlik içinde çalıştıklarını söyleyen Göçmez, “Bölge halkımızla birlik ve beraberliğimiz her geçen gün güçlenerek çoğalıyor. Çerkezköy’ümüzü daha iyi yerlere getirmek için bizler de üzerimize düşeni, en iyi şekilde yapmaya özen gösteriyoruz” dedi.

 

YÖRESEL YEMEKLER İKRAM EDİLDİ

 

Başkanlara bir sürprizlerinin olduğunu belirten Dernek Başkanı Emrullah Ataçay, dernek olarak yaptığımız soy ağacı araştırmasında Belediye Başkanı Vahap Akay ile CHP İlçe Başkanı Engin Camcı’nın babaannelerinin anne tarafının Çerkez olduğunu belirlediklerini ifade etti. Akay ve Camcı da bunu doğruladı. Konuşmaların ardından etkinlik Kafkas oyunları ile devam etti. Etkinlikte katılımcılara Haluj, Çerkez tavuğu, Çerkez pastası, Manmiş, Şipsi, Salve ve Pisihalive başta olmak üzere yöresel Çerkez yemekleri ikram edildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU