'Kadın cinayetleri artmaya devam ediyor'

Saray Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Saray'da yaşayan 4 çocuk annesi Şeyda Ayyıldız'ın eşi tarafından bıçaklanarak öldürülmesinin ardından basın açıklaması yaparak kadına y?

GÜNDEM 12.10.2018 15:27:00 0

Yine bir kadın cinayeti ile karşı karşıya olduklarını söyleyen Saray Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ünzüle Karpat “Hepimiz ilçemizde yaşayan Şeyda Ayyıldız kardeşimizin eşi tarafından öldürülmesiyle bir kez daha sarsıldık. Acılı ailesine, evlatlarına, anne ve babasına Allah’tan sabır diliyoruz” dedi. Kadına yönelik şiddeti ve kadın cinayetlerini de kınayan Karpat, “Diliyoruz ki bu son olsun. Kadınlara yönelik her türlü şiddet baskı ve ayrımcılığın önüne geçmek ve kadınların yaşam hakkını garanti altına almak için gerekli adımlar atılsın. Kadına yönelik her türlü şiddetin tahrik indirimi yapılmadan cezalandırılmasını, Şeyda’nın ve hayatını kaybeden tüm kadınların katillerinin en ağır ceza ile yargılanmasını temenni ederken tekrar acılı ailesine ve evlatlarına sabır diliyoruz’’ dedi.  

 

“TAHRİK İNDİRİMİ YAPILMADAN CEZALANDIRILSIN”

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de “Şeyda kardeşimize Allah rahmet eylesin. Allah yavrularına sabır versin, ailesine güç kuvvet versin. Hep bir kadın cinayeti duyduğumuzda bu son olsun diyoruz. Ama maalesef son olmuyor. Kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri maalesef özellikle son yıllarda giderek artmaya devam ediyor. Sürekli bir gerekçe sunuluyor, yok boşanmak istedi, yok bunu dedi, onu bilmedi, bunu bilmedi. Ama asıl gerekçe Türkiye’deki bu zihniyet. Bu zihniyet sebebiyle zaten kadınlar şiddete uğruyor, kadınlar ayrımcılığa uğruyor ve maalesef gencecik yaşında, daha emzirdiği çocuklarını geride bırakarak toprağa gidiyor. İşte biz bu noktada parlamentoda aslında çalışmalar yapıyoruz, kanun teklifleri veriyoruz, öneriler sunuyoruz. Ama ne hikmetse bu önerilerimiz hep reddediliyor. Şeyda Ayyıldız’ın ailesiyle konuştuk. Koruma kararı vardı dediler. Ama maalesef koruma kararı, alınan tedbirler yerine getirilmedi. Diyoruz ki keşke getirilseydi belki bugün Şeyda aramızda olurdu, ama aramızda değil. Çıkarılan yasalar, mevzuat, korumalar, kanunlar uygulanmıyor ve kadınlar acımasızca şiddete uğruyor, cinayete kurban gidiyor. Ve hala bu yargılama süreçlerinde, yok kravat taktı, yok iyi haldi diyerek iyi hal indiriminden, haksız tahrik indiriminden yararlanılıyor.  Kadına yönelik her türlü şiddetin tahrik indirimi yapılmadan cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

 

Haber/ Gülveren ALTUNOĞLU