Sağlık personellerine problem çözme ve analiz eğitimi

Trakya Kalkınma Ajansı 2018 Teknik Destek Programı kapsamında, Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü çalışanlarına "Sağlık Hizmetlerinin Geliştirilmesi İçin Problem Çözme ve Kök Neden

GÜNDEM 10.10.2018 18:42:00 0
Sağlık personellerine problem çözme ve analiz eğitimi

'Sağlık Hizmetlerinin Geliştirilmesi İçin Problem Çözme ve Kök Neden Analizi Eğitimi' kapsamında oluşturulan Teknik Destek Sözleşmesi Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Becerir ve Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin tarafından imzalandı. İmza sırasında  Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü Yöneticisi Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr. Mustafa Dönmez ile Personel/Destek Hizmetleri Başkanı Zafer Soykırlı da bulundu.

PROJENİN AMACI

“Sağlık Hizmetlerinin Geliştirilmesi İçin Problem Çözme ve Kök Neden Analizi Eğitimi” isimli projenin amacını anlatan Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Becerir, "Gerek normal hayatta gerekse çalıştığımız sektörde sürekli karşımıza çıkan problemlerde yaptığımız klasik hata; en kolay yoldan aksiyon alarak problemlerin üzerini kapatmaktır. Yoğunluk, hızlı reaksiyon gibi sebeplerle kök nedeni tespit etmeden günü kurtarmak sorunların çığ gibi büyümesine ve daha büyük yoğunluklara neden olmaktadır. Bireysel yada ekip halinde sistematik bir şekilde kök neden analizi yaklaşımı, işletmelerin kazancı kadar bireylerin mesleki gelişimi açısından da büyük önem arz etmektedir" dedi.

32 PERSONELE EĞİTİM VERİLECEK

32 personele eğitim verileceğini dile getiren Uzm. Dr. Cengiz Becerir, "Müdürlüğümüz ve bağlı olduğu Sağlık Tesislerimizin Kalite Yönetim ve Verimlilik Birimlerinde mesleki açıdan problem çözme süreçlerinde doğru analizi yapabilecek ve süreci yönetebilecek uzman personel yetiştirmek maksadıyla Problem Çözme ve Kök Neden Analizi Eğitimi verilmesi elzem olmuştur. Projemiz kapsamında Müdürlüğümüz ve Bağlı Sağlık Tesislerimizin Kalite Yönetim ve Verimlilik Birimlerinde aktif olarak görev yapan toplam 32 (otuz iki) personelimize eğitim verilecektir.Eğitimler, en az bir Uzman tarafından 4 (dört) gün, iki grup şeklinde ve bir grupta 16 (on altı) kişi olacak şekilde planlanmıştır" ifadelerine yer verdi.

Haber / Özge MERİÇ