Akademik Kurul Toplantısı düzenlendi

Kırklareli Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Babaeski Meslek Yüksekokulu 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı düzenlendi. Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Akademik Kurul Toplan

GÜNDEM 10.10.2018 17:38:00 0
Akademik Kurul Toplantısı düzenlendi

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür’ün başkanlığından düzenlenen Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Akademik Kurul Toplantısı'na, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Bilal Balkan ile Meslek Yüksekokul öğretim üyesi ve elemanları katıldı.

 

UYGULAMALI EĞİTİM MODELİNE DİKKAT ÇEKTİ

Açılış konulmasını yapan Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, "3+1 Uygulamalı Eğitim Modeli” ile öğrencilerin iş deneyimi kazanarak daha tecrübeli olacaklarına dikkat çekti. Uygulamalı Eğitim Modeli’nin önemli olduğunu kaydeden Şengörür, "Uygulamalı Eğitim Modeli sayesinde Meslek Yüksekokulları daha cazibeli hale gelecek. Çünkü bu model, işyeri sahibine tecrübeli elemanını yetiştirme imkânı sunuyor. Öğrencilerimizin de bu doğrultuda okudukları bölüm ile ilgili bilgi ve becerileri artacak. İş dünyası ile üniversiteler birlikte çalıştıklarında öğrencilerin hayata bir adım önde başlayacağından şüphemiz yok" dedi.

 

TEŞEKKÜR BELGESİ TAKDİM ETTİ

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür,ün konuşmasının ardından Teknik Bilimler Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Bilal Balkan, genel bir bilgilendirme sunumu yaptı. Akabinde Bilgisayar Programcılığı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Nadir Subaşı, Elektrik ve Enerji Bölümü Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Ercan Kurak, Elektronik ve Otomasyon Bölüm Başkanı İlker Oruç, Gıda İşleme Bölümü Öğr. Gör. İlhami Yılmaz, İnşaat Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Orhan Arkoç, Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Cihan Demir, Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gülcan İner, Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Gül Sevencan Topal bölümlerine dair bilgiler paylaştı. Konuşmaların ardından Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, görevde yükselen öğretim elemanlarına cübbelerini giydirerek teşekkür belgesi takdim etti. Akademik Kurul Toplantısı, öğretim üye ve elemanlarının görüş, öneri ve katkılarının alınması ile sona erdi.

 

BABAESKİ'DE DE DÜZENLENDİ

Kırklareli Üniversitesi Babaeski Meslek Yüksekokulu'nda da 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı, Babaeski Yerleşkesi'nde düzenlendi. Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür'ün başkanlığında yapılan Akademik Kurul Toplantısına, Babaeski Meslek Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Kamil Malkoçlu ile Meslek Yüksekokul öğretim üyesi ve elemanları katıldı.

 

EĞİTİMDE DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ VURGULADI

 

2017-2018 eğitim öğretim yılında yapılan faaliyetlerin ele alındığı ve Meslek Yüksekokulu’nun mevcut durumunun değerlendirildiği toplantıda Babaeski Meslek Yüksekokulu’nun tercih edilebilirliğinin arttırılması hususunda öğretim üye ve elemanlarının konu ile ilgili önerileri görüşüldü. Toplantıda konuşan Şengörür, eğitimde dijital dönüşümün önemine dikkat çekerek, "Gelişen teknoloji ile birlikte eğitim, sınıf ortamlarından çıkarak sanal ortamlara kaymaya başladı. Bugün öğrenciler, bilgiye istedikleri yerde ve zamanda ulaşabiliyorlar. Eğitim için de hayatlarının her alanında var olan yeni teknolojilerden faydalanmak istiyorlar. Dolayısıyla bizler sürecin daha fazla içerisinde olarak, bu teknolojileri etkin kullanabilmeliyiz" dedi.

 

CÜBBESİNİ GİYDİREREK TEBRİK ETTİ

 

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür açılış konuşmasının ardından Babaeski Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Kamil Malkoçlu, genel bir bilgilendirme sunumu yaptı. Akabinde Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Serdar Canbaz, Büro Yönetimi ve Sekreterlik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Çiçek, Dış Ticaret Bölüm Başkan V. Öğr. Gör. Hakan Aydın, Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Beste Burcu Kasap bölümlerine dair bilgiler paylaştı. Açılış konuşmalarının ardından Şengörür, görevde yükselerek doktor ünvanı alan Öğr. Gör. Fatma Oya Aktaş'a cübbesini giydirerek tebrik etti. Akademik Kurul Toplantısı, öğretim üye ve elemanlarının görüş, öneri ve katkılarının alınması ile sona erdi.

 

Haber / Özge MERİÇ