Unutmayacağız, unutturmayacağız

Çorlu'da 8 Temmuz günü yolcu treninin  Çorlu yakınlarından geçerken yağış nedeniyle rayların altındaki toprak menfezin kayması sonucu 5 vagon devrilmesiyle meydana gelen tren faciasında hayatını

GÜNDEM 9.10.2018 18:12:00 0
Unutmayacağız, unutturmayacağız

Çorlu Sarılar Mevkii’nde 3 ay önce meydana gelen tren faciasında hayatının kaybeden 25 kişinin acılı yakınları, seslerini duyurmak için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gitti.

 

CHP’Lİ VEKİLLERLE GÖRÜŞTÜLER

Hayatını kaybedenlerin yakınlarına Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da eşlik ederken, acılı vatandaşlar CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygun, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan ile görüştü.

 

“UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ”

Tren faciasını unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirten CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, “Elimizdeki donelerle bundan sonra mücadelemizi sürdüreceğiz. Hukuki her türlü davada biz de sizin yanınızda duracağız. Siz neredeyseniz biz de orada olacağız. CHP grubu olarak önerge verdik. Aynı önergeyi iyi parti grubu da verdi. Ama araştırma önergesi reddedildi. Soru önergesi de verdik. 8 Temmuz günü tren faciasında yakınlarını kaybeden aileler, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisindeler. 25 canımızı kaybettiğimiz bu olayı unutmadık, unutturmayacağız” dedi.

 

“SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”

Çorlu tren faciasında yaşamlarını yitiren vatandaşların yakınları ile görüşen CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de, bu olayın unutulmasına izin vermeyeceklerini ve gerçek sorumlular tespit edilene kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Milletvekilleriyle görüşen ve CHP Grup Toplantısına da katılan acılı vatandaşlar, 25 kişinin yaşamını yitirdiği tren faciasının aydınlatılması ve sorunlularının tespit edilerek adalet önüne çıkarılması için destek istedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU