Başvuru için son gün 19 Ekim

Cumhuriyet Halk Partisi'nde 1 Ekim'de başlayan aday adaylığı başvuru süreci 19 Ekim'de sona erecek. Cumhuriyet Halk Partisi tarafından hazırlanan genelgeye göre 31 Mart 2019'da yapılacak seçimde

SİYASET 9.10.2018 15:33:00 0
Başvuru için son gün 19 Ekim

Aday adaylığı için istifa eden belde başkanı ve yöneticilerinin istifa dilekçelerini ilçe başkanlığına; istifa eden ilçe başkanı ve yöneticilerinin istifa dilekçelerini il başkanlığına; aday adaylığı için istifa eden il başkanı ve yöneticilerinin de istifa dilekçelerini genel merkeze iletmeleri gerekiyor. Aday adayı olacak veya aday gösterilecek kamu görevlileri bu şarta tabi değil. Tüzüğe göre haklarında ihraç ve kınama ( bir yıllık süre dolmamışsa) cezası verilmiş olanlar ile yasalara göre adaylıklarında engel olanlar ile il/ilçe başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği görevinden istifa etmemiş olanlar adaylık için başvuramayacak. 

 

İSTENEN BELGELER

CHP tarafından aday adaylığı başvurusunda istenecek belgeler de şöyle sıralandı: Adaylık başvuru belgesi, nüfus cüzdanının onaylı örneği veya nüfus kayıt belgesi, öğrenim durumunu gösterir onaylı belge, askerlik durum belgesi, adli sicil belgesi, 2 adet fotoğraf, ödendi makbuzu, il, ilçe veya belde başkanlığı ile yönetim kurulu üyeliğinden istifalarına ilişkin belge, engelli adayın yüzde 40 ve daha fazla engelli olduğunu gösterir sağlık kurulu raporu ya da engelli kartı, şehit yakını ya da gazi ise şehit yakını ya da gazi olduğunu gösterir belge. Belediye başkan adaylarının kendileri ile ilgili belgelere ek olarak, aday oldukları yöreye ait sorunlar ve çözüm önerilerini içeren bir yazıyı da dosyalarında sunmaları gerekiyor.

 

BAŞVURU ÜCRETLERİ

Aday adaylığı başvuru ücreti de büyükşehir belediye başkanlığı için 10 bin TL; nüfusu 100 bin ve üzeri il ve ilçe belediye başkanlığı için 7 bin 500 TL, nüfusu 50-100 bin arası olan il, ilçe ve belde belediye başkanlığı için 5 bin TL, nüfusu 15-50 bin olan il, ilçe ve belde belediye başkanlığı için 3 bin TL, nüfusu 15 binin altında olan ilçe ve belde belediye başkanlığı için bin 500 TL, nüfusu 100 binin üzerinde olan ilçelerde belediye meclisi ve il genel meclisi üyelikleri için 3 bin 500 TL, nüfusu 50-100 bin olan ilçelerde belediye meclisi ve il genel meclisi üyelikleri için 2 bin TL, nüfusu 15-50 bin olan ilçelerde belediye meclisi ve il genel meclisi üyelikleri için bin TL, nüfusu 15 binin altında olan ilçelerde belediye meclisi ve il genel meclisi üyelikleri için 250 TL, nüfusu 15-50 bin olan beldelerde belediye meclis üyelikleri için 500 TL, nüfusu 15 bini altında olan beldelerde belediye meclis üyelikleri için 250 TL.

 

KADIN VE GENÇLERDEN YARISI ALINACAK

Aday adaylığı başvurusu yapacak kadın ve gençlerden belirtilen ödentilerin yarısı alınacak. Engellilerden, şehit yakınları ve gazilerden ise ödenti ücreti alınmayacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU