TÜB Alt Kurul Toplantısı'nın 13'üncüsü düzenlendi

Trakya Üniversiteler Birliği'nin (TÜB) 13. Alt Kurul Toplantısı, Namık Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlendi.

GÜNDEM 7.10.2018 14:22:00 0
TÜB Alt Kurul Toplantısı

Trakya Üniversiteler Birliği’nin (TÜB) 13. Alt Kurul Toplantısı'na Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Trakya Üniversitesi'nden TÜB Alt Kurul Dönem Başkanı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neziha Musaoğlu, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Prof. Dr. M. Suat Uğur, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin'in yanı sıra alt çalışma gruplarına mensup akademik ve idari personel katıldı.

 

"ÇALIŞMALARIN BAŞARILI GEÇMESİNİ DİLİYORUM"

 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’ne ev sahipliği için teşekkür ettiğini dile getiren Alt Kurul Dönem Başkanı Prof. Dr. Mümin Şahin, "Biz alt kurul olarak Üst Kurul’da alınan kararları burada yerine getirmekle yükümlüyüz. Dolayısıyla da alınmış kararları bugün çalışma yaparak yerine getirmeye çalışacağız. Bir önceki üst kurul toplantısında TÜB üyesi her üniversitenin kendi alanıyla alakalı bir etkinlik belirlemesi ve buna yönelik çalışmalar yürütmesi kararı alındı. Bu kapsamda Trakya Üniversitesi “Tıp Eğitiminde Uluslararası Akreditasyon Toplantısını”, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi “Trakya ve Balkanların Alternatif Tarım İmkanları” toplantısını, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Gözlem evinde gezi etkinliğini, Kırklareli Üniversitesi’nin de Bölgesel Kalkınma ve Üniversitelerin Rolü: Kırklareli’nin Geleceği Sempozyumu etkinliği mevcut. Çalışmaların başarılı geçmesini ve hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

 

GÜNDEM MADDELERİ DEĞERLENDİRİLDİ

 

Kurumlar arası iş birliğinin genelde zor bir iş olduğunu dile getiren Prof. Dr. M. İhsan Soysal, konuşmasında "Trakya Üniversiteler Birliği kurumsallaştıkça, hayata geçirdiği çalışmaların yanı sıra katılımcıları ile de büyümeye devam ediyor. Bugünkü toplantımızda gözlemci sıfatıyla Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi de burada. Trakya Üniversiteler Birliği, Trakya Bölgesine ilişkin ortak çevre sorunları, tarımsal sorunlar, bölgenin sosyal sorunlarının yanı sıra pek çok değerinin paylaşılması konusunda platform oluşturulmasına ortam sağlıyor" ifadelerine yer verdi. Çanakkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, "Özellikle bulunduğumuz coğrafyanın kalkınmasına ve bu coğrafyayı tercih eden üniversite öğrencilerinin TÜB varlığını hissetmelerine çalışacağız" dedi. Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neziha Musaoğlu, "Bugünkü toplantının 11. gündem maddesi Kırklareli Üniversitesi’nin önerisiydi. “Bölgesel Kalkınma ve Üniversitelerin Rolü: Kırklareli’nin Geleceği Sempozyumu” 29-30 Kasım 2018 tarihlerinde Kırklareli Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek" dedi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur, "Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi de Ülkemizin en yeni devlet üniversitelerinden biri. Biz de Trakya havzasında olmamız sebebiyle Trakya Üniversiteler Birliği’nin içerisinde yer alma noktasında arayış içerisindeyiz ve toplantılara katılarak biz de bir paydaş olma yolunda çalışıyoruz" dedi. TÜB Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Ali İhsan Meşe  ise 13. Alt Kurul Toplantısının gündemine ilişkin açıklamalar yaparak, alt kurul gruplarının çalışmalarını yürüteceği maddelerle ilgili bilgiler verdi. TÜB 13. Alt Kurul Toplantısı 13. alt çalışma grubunun gündem maddelerini değerlendirmeleri sonucu oluşturulan raporlar ve etkinlik takvimi, bir sonraki üst kurul toplantısı ile ilgili raporun sunulmasıyla sonlandı.

Haber / Seda AKYOL