NKÜ ve TESKİ eğitimde işbirliği yapacak

Namık Kemal Üniversitesi ile Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü arasında Sektör Tümleşik Eğitim Programı kapsamında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında Mühen

GÜNDEM 7.10.2018 12:08:00 0
NKÜ ve TESKİ eğitimde işbirliği yapacak

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Genel Müdür Yardımcısı İ.Feyzi Ünal ve TESKİ Atıksu Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanı İmdat Demir ile birlikte Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’i ziyaret ederken, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer’in de hazır bulunduğu ziyaretin ardından protokol imzalandı.

 

MÜHENDİSLER İSTİHDAM EDİYOR

TESKİ Genel Müdürlüğü’nün Tekirdağ genelinde verdiği hizmetler gereği teknik çalışmalar yaptığını ve bünyesinde çeşitli mühendisler istihdam ettiğini belirten yetkililer “Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi’nde de çeşitli mühendislik bölümleri bulunmakta ve öğrenciler burada lisans eğitimlerini almaktadır” dedi.

 

UYGULAMALI EĞİTİM ALACAKLAR

İmzalanan işbirliği protokolü kapsamında Mühendislik Fakültesi 4. sınıf öğrencilerinin TESKİ bünyesinde meslekleri ile ilgili uygulamalı eğitim alacağını kaydeden yetkililer “Öğrenciler öğrenim süreleri boyunca edindikleri teorik bilgileri, TESKİ’ deki ilgili daire başkanlıklarında alacakları görevlerde uygulayacaklar. Laboratuvar ve saha çalışmalarına katılarak sahip oldukları bilgi ve becerileri pekiştirecekler. İş hayatının gerektirdiği sorumluluk bilinci, organizasyon ve üretim süreçlerini deneyimleyerek mezun olduklarında daha kolay iş bulma imkanına sahip olacaklar. Kendi alanlarında donanımlı ve avantajlı duruma gelecekler” dedi.

 

KISA SÜREDE NİTELİKLİ MÜHENDİS YETİŞTİRİLECEK

TESKİ ve Namık Kemal Üniversitesi’nin bu uygulaması sonucunda daha kısa sürede nitelikli mühendis yetiştirileceğini kaydeden yetkililer “İş dünyasının ihtiyaçlarına uygun mühendisler kazandırılacak” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ