Türkiye 'En İyi Avrupa Pulu' yarışmasında birincilik kazandı

Avrupa Kamu Posta İşletmecileri Birliği'nin (PostEurop) düzenlediği 'Avrupa'nın En İyi Posta Pulu' yarışmasında Edirne Uzunköprü'de bulunan tarihi taş köprü görselinin bulunduğu pul birinci seçildi.

GÜNDEM 5.10.2018 16:11:00 0
Türkiye

2002 yılından beri PostEurop tarafından düzenlenen Avrupa'nın En İyi Posta Pulu Yarışması'nda bu yılın teması 'köprüler' olarak belirlendi. Temmuz ayında başlayan yarışma posta işletmeleri görevlileri tarafından oylandı. Edirne Uzunköprü'de bulunan tarihi köprü fotoğraflı pulla katılan Türkiye, 'En İyi Avrupa Pulu' yarışmasında birincilik kazanarak 'Altın Pul' ödülü aldı. Uzunköprü'ye adını veren tarihi köprünün fotoğrafının bulunduğu pulun birinci seçilmesine çok sevindiklerini ifade eden Edirne PTT Başmüdürü Bülent Uğurtepe, "PTT çalışanları da pulun kazanması için oy verdi. Yarışma sonunda pul birincilik kazandı. Bu da Türkiye'nin ve Uzunköprü'nün tanıtımına katkı sağlayacaktır" dedi.


GUİNNESS DÜNYA REKORLAR KİTABI'NA ADAY GÖSTERİLDİ


Uzunköprü Belediyesi, ilçeye adını veren 1443 yılında inşa edilen tarihi taş köprünün, 'üzerinden araç geçebilen dünyanın en uzun taş köprüsü' olarak Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'na girebilmesi için geçen yıl ölçüm yaptırmış ve başvuruda bulunmuştu. Yapılan ölçümde uzunluğu 1306.2 metre olarak tespit edilen Ergene nehri üzerine kurulu köprü, 6.80 metre genişliğie sahip olup, 174 kemeri bulunuyor.

Haber / Özge MERİÇ