'Çerkezköy ve memleket sevdası ile yola çıktım'

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy'de faaliyet gösteren Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. 4 buçuk yıl önce Çerkezköy ve memleket sevdası ile yol

GÜNDEM 4.10.2018 15:56:00 0

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy’de faaliyet gösteren Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Akay’a ziyaretinde Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram da eşlik etti. Akay, Dernek Başkanı Osman Karadavut, Dernek Başkan yardımcısı Emin Su, dernek yönetimi ve üyeler tarafından karşılandı.

 

“HER ZAMAN YANINIZDA OLACAĞIZ”

Ziyarette konuşan Yozgatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Karadavut, ziyaretinden dolayı Akay’a teşekkür etti. Derneği kurulduğu günden bu yana iyi yerlere getirdiklerini ifade eden Karadavut, sivil toplum kuruluşlarına destekleri ve Çerkezköy’e yaptığı hizmetlerden dolayı da Akay’a teşekkür etti. Çerkezköy’e 15 yıl önce geldiğini ifade eden Karadavut, “Yaptığınız işleri takdir ediyoruz. Çerkezköy’de ikamet eden Yozgatlılar olarak da her zaman yanınızda olacağız” dedi.

 

“DERNEK BAŞKANLIĞINI BIRAKACAĞIM”

Trakya bölgesinde bulunan tüm Yozgatlılar Derneklerinin tek çatı altında yer alması için 5 dernek  bir araya gelip Trakya Yozgatlılar Derneği Federasyonu kurulması için adım attıklarını söyleyen Karadavut, “Arkadaşlarımız yeni oluşumun başkanlığına da benim geçmemi uygun gördüler. Federasyon alt yapısını oluşturduk” dedi. Karadavut, bu nedenle Pazar günü yapılacak olan derneğin genel kurul toplantısında dernek başkanlığını bırakacağını ifade etti.

 

“ÇERKEZKÖY VE MEMLEKET SEVDASI İLE YOLA ÇIKTIM”

Ziyarette konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da herkesin belediye başkanı olmak ve hizmet etmek adına Çerkezköy ve memleket sevdası ile yola çıktığını belirtti. Yozgatlılara sıcak karşılamalarından dolayı teşekkür eden Akay, “Çerkezköy ve memleket sevdası ile yola çıktım. Belediye başkanı olduğumda parti rozetini çıkararak herkesin belediye başkanı olduğumu söyledim” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY 81 İLDEN GÖÇ ALIYOR”

Çerkezköy’ün 81 ilden göç alan bir ilçe olduğunu ve insanların buluşması anlamında önemli bir yeri olduğunu söyleyen Akay, “İnsanların buluşması ve kaynaşmasında hemşehriderneklerinin önemli bir yeri var. Biz işimiz ve aşımız için bu topraklarda buluşuyoruz” dedi. Hemşehri derneklerinin kültürlerini tanıtmaları açısından da önemli olduğunu kaydeden Akay, “Çerkezköy aynı zamanda bu derneklerle ayrıca kültür zengini olan bir kent” dedi.

 

“VERDİĞİM SÖZLERİN ARKASINDAYIM”

Derneklerin daha iyi yerlere gelmesini sağlamak için çalışacaklarını kaydeden Başkan Vahap Akay, “4.5 yıl önce seçim döneminde vadettiğimiz projelerin ne aşamada olduğunu sizlerle paylaşmak için buradayım. Ben verdiğim sözün her zaman arkasındayım” dedi. Çerkezköy’ün nüfusunun 175 bine yükseldiğini anımsatan Akay, göreve geldiği günden bu yana ilçe genelinde yapılan belediye yatırımları ile ilgili bilgi verdi. Çerkezköy’ün geleceğine dair alınması gereken kararları cesaretle aldıklarını söyleyen Akay, “Çerkezköy’ün kardeşliğini pekiştirecek işler yaptık. Vatandaşlarımızı Çerkezköy Belediyesi ile buluşturduk.Göçle gelen insanlarımızı  buradaki insanlarımızla buluşturduk” dedi. İnsanların hem sevinçli hem de üzüntülü günlerinde yanlarında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini kaydeden Akay “Milli ve dini bayramlarda da milli ve dini duygularımızın daha da pekişmesi için insanlarımızı kaynaştırdık” dedi.

 

“SÖZ VERDİĞİMİZ HİZMETLER TAMAMLANACAK”

Artık yavaş yavaş seçim sürecine girildiğini dile getiren Akay “Diğer adaylar yapacaklarını, biz de daha iyi yapacağımızı anlatacağız. Sizlerden aldığım yetkiye göre daha 6 aylık bir hizmet sürem var. Bu süre içinde devam eden ve söz verdiğim hizmetler tamamlanıp vatandaşlarımızı hizmetine sunulacak” dedi. Bu seçimde illa ki olacaklarını söyleyen Akay, yeni dönem için hedeflerini koyacaklarını ve vatandaşlara anlatacaklarını söyledi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU