'Çorlu Deresi'nden zehir akıyor'

Atılan atıklar nedeniyle dün Veliköy Mahallesi'nden itibaren kıpkırmızı akan Çorlu Deresi'nde inceleme yapan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, "Çorlu deresinin 'kırmÄ

GÜNDEM 4.10.2018 15:11:00 0

Devlet yetkililerinin zaman zaman yaptıkları ‘Ergene temizleniyor, Ergene’de balık tutulacak’ açıklamalarına rağmen yıllardır zehir akan ve Trakya halkını kirliliği ile tehdit eden Ergene Nehri, kirliliğiyle yeniden gündeme geldi.

 

“KANSER SAÇMAYA DEVAM EDİYOR”

Ergene Nehri’nin kolu olan Çorlu Deresi, fabrika atıkları ve kimyasallar nedeniyle önceki gün kıpkırmızı aktı. Dün Çorlu Deresi’nde inceleme yapan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, “Ergene Nehri fabrika atıkları ve kimyasallar nedeniyle dün gün boyunca 'kan kırmızı' aktı. Biraz önce bölgede incelemeler yaptık, kırmızılık nedeniyle kaymakamlık ve devlet yetkililerle görüşüp gerekli bilgileri aldık, laboratuvar sonuçlarına göre tekrar incelemelere devam edeceğiz. Çorlu deresinin 'kırmızı' rengi bugün yavaş yavaş kaybolsa da nehir zehir akmaya, kanser saçmaya devam ediyor” dedi.

 

“YENİDEN MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIYACAĞIZ”

“Yıllardır bölgemizin en ciddi çevre felaketlerinden biri olan Ergene Nehri'ne hükümetin bu vurdumduymazlığı hepimizin yaşamını ciddi şekilde tehdit ediyor. Sadece insanların değil, tarımdan hayvancılığa, bölgede yaşayan canlıların doğal yaşam alanlarına kadar doğal denge bozuluyor” diyen Candan Yüceer, konuyu yeniden TBMM gündemine taşıyacaklarını dile getirdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU