Radyo Alp'in logosuna imzayı Ercan attı

1994 yılından bu yana Kırklareli'nin Vize ilçesinde faaliyet gösteren Vize Radyoculuk'u geçtiğimiz aylarda satın alan Gazeteci Şaban Kardeş, radyonun yeni ismi ve yeni logosuyla ilgili uzun süren tasarım v

GÜNDEM 4.10.2018 13:38:00 0
Radyo Alp

Radyo için isim kadar logonun ve görselliğin de önemli olduğunu kaydeden Kardeş “Biz de Vize’nin tek yerel radyosu olan radyoya özgü bir logo arayışı içerisine girdik. Arayışımız esnasında tanıştığımız, 2013’te Robert Koleji’nden mezun olmuş, 2017’de ise Princeton Üniversitesi sanat tarihi bölümü mezunu olan, NY’tauzun yıllar grafikerlik yapan, PIN-UP Mimari dergisinde tasarımcı olarak çalışan, ayrıca Triple Canopy ve grafik tasarım stüdyosu olan  Wkshps’ta çalışmış olan, dünyanın değişik yerlerinde müzeler ve galeriler için logo tasarlayan Nazlı Ercan’ın çizgileri, renkleri ve markaya kattığı ruhla yeni logomuz hayat buldu. Ercan’ın logoya çizdiği çizgiler ve renkler görsel olarak logoyu gören radyo dinleyicinin radyo ile sıcak temas kurmasını sağlıyor” dedi.

 

Günümüzde grafik tasarımın önemli bir sektör olduğunu, bunlardan çok ciddi paralar kazanıldığının altını çizen Nazlı Ercan da “Grafik tasarım, pazarlama üstüne kurulu bir sektör olmaktan çıkartılıp sanatla iç içe kılınmalıdır. Ben de bölgemizde yeni yayına başlayacak olan, başında Şaban Kardeş gibi deneyimli bir ismin olduğu yeni bir radyoya bu logoyu ücretsiz tasarlayarak hediye ettim” diyerek radyonun yeni yayınında başarılar diledi.

 

Nazlı Ercan’ın yaptığı tasarımlar arasında şunlar da yer alıyor: Nazlı Ercan The Richard Mutt Case adlı yazı karakterini, sevdiği Fransız sanatçısı Marcel Duchamp’a adıyor. Bu yazı karakteriyle harfleri üç boyutlu hale getirip ne kadar hacim tuttuklarını inceliyor. Nazlı Ercan’ın tasarladığı ikinci yazı karakteri olan In Between ise alfabedeki bir harfin diğer harfe bürünmesiyle ortaya çıkan şekilleri inceleyen bir proje.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU