Çerkezköy'de ebru sanatçılarıyla buluştular

Almanya Köln şehrinde bulunan Yunus Emre Enstitüsü'nde Ebru Sanatı Eğitimi veren Kerim Peter, 8 öğrencisi ile birlikte Çerkezköy'e gelerek Geleneksel Türk Ebru Sanatı Eğitimcisi Gülhis Başaran ve Ebru s

KÜLTÜR SANAT 3.10.2018 17:20:00 0
Çerkezköy

Türkiye’deki ziyaret programı kapsamında 8 öğrencisi ile birlikte Çerkezköy’e gelen Yunus Emre Enstitüsü Ebru Sanatı Eğitimcisi Kerim Peter Ebru Sanatçısı Atilla Can ve Geleneksel Türk Ebru Sanatı Eğitimcisi Gülhis Başaran ile bir araya geldi. Atilla Can ve Gülhis Başaran, Yunus Emre Enstitüsü'nden gelen Ebru Sanatçısı Kerim Peter ve 8 öğrencisini Çerkezköy Amfi Tiyatro’da ağırladı. Gülhis Başaran Almanya'dan gelen misafirleri ile birlikte kumaş üzerine ebru çalışması yaptı.

 

RENKLERLE YAKALADIĞIMIZ MUHTEŞEM AHENK VE UYUM

Geleneksel Türk Ebru Sanatı Eğitimcisi Gülhis Başaran, "Ebru Sanatçısı Atilla Can'ın UNESCO ve Birleşmiş Milletlere gönderdiği dilekçe ile ebru sanatı dünyanın ortak mirası olarak kabul edildi. Ebru Sanatı'nın UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası altına alınmasının ardından Dünya Ebru Günü ilan edildi. Dünya Ebru Günü kapsamında dünyadaki bütün Ebru Sanatçıları Prag'da, Isparta ve Dubai'de buluştu. Orada birbiri ile tanışan Ebru Sanatçıları olarak birbirlerinden ilham alarak çalışmalarımıza daha nasıl güzellikler, yenilikler katabiliriz diye birbirimizi ziyaret etmeye başladık. İlk ziyaret kapsamında da misafirlerimiz Almanya Köln'den Çerkezköy'e bizi ziyarete geldiler. Ebru sanatıyla suyun üzerinde renklerle yakaladığımız muhteşem ahenk ve uyum gibi, Türkiye ve Almanya arasında da her zaman barış köprüsünü kurmayı hedefliyoruz" dedi.

 

YAPTIĞI ÇALIŞMAYI HEDİYE ETTİ 

Başaran, Ebru Sanatçısı Kerim Peter ve beraberindeki 8 öğrenciye ilk kez denenen ahşap üzerine ebru çalışmasını hediye etti. Kerim Peter ve öğrencilerinin Çerkezköy'ün ardından Beykoz'da düzenlenecek olan 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’ne katılacağı, Ebru Sanatı çalışmalarına orada da devam edecekleri belirtildi.

 

Haber / Özge MERİÇ