3 bin sokak hayvanı tedavi edildi

Kırklareli  Belediyesi tarafından sokak hayvanlarına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında yaklaşık 3 bin hayvan tedavi edildi .

GÜNDEM 2.10.2018 12:44:00 0
3 bin sokak hayvanı tedavi edildi

Kırklareli Belediyesi, sokaktaki dostların tedavisi ve bakımlarının daha sağlıklı ortamda yapılması için geçici hayvan barınağını baştan sona yenilerek kapasitesini arttırdı. 2 binden fazla sokak hayvanını kısırlaştıran Kırklareli Belediyesi, 3 binden fazla can dostu sokak hayvanının da tedavisini ve bakımlarını yaptı.

 

137 ADET KULÜBE YERLEŞTİRİLDİ

Kırklarelili hayvan severlerle birlikte sokakların sevimli dostları kedi, köpek ve kuşlar için özellikle soğuk havalardan olumsuz etkilenmemeleri adına özel kutu ve kulübeler tasarlandı. Kentin uygun yerlerine 137  adet bu kulübelerden kondu. Sokak hayvanlarının susuz kalmaması için tasarlanan beslenme odakları da Kırklareli'nin çeşitli noktalarında yerini aldı. Sokak hayvanlarının tedavi ve kısırlaştırma işlemlerinin yanı sıra yaralı ya da acil tedaviye ihtiyaç duyan can dostları için hizmet vermeye devam edeceğini ifade eden Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, kendisinin de evinde 2 köpek ve 2 kedi beslediğini belirterek, "Sokak hayvanlarımıza yönelik birçok çalışma yaptık. Bu konu da bende evinde kedi ve köpek besleyen bir yerel yönetici olarak bu konuda çok hassasım" dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ